Lovitură de teatru în cazul morții pompierului Dan Fripis. Procurorul militar a disjuns dosarul: "A fost ucidere din culpă"

9061
1
Lovitură de teatru în cazul morții pompierului Dan Fripis. Procurorul militar a disjuns dosarul:
Lovitură de teatru în dosarul morții pompierului Marius-Daniel Fripis, căzut la datorie anul trecut, pe 29 august 2015, în urma unei explozii. 


Parchetul militar Constanța, care a demarat ancheta, a dispus disjungerea dosarului către Parchetul Judecătoriei Constanța, după ce au apărut indicii solide în această speță privind săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Procurorul militar și-a declinat competența, motivând că în această cauză singura calitate de cadru militar o avea victima. În fapt, la Parchetul Militar ajung spețele în funcție de calitatea de cadru militar a făptuitorului și nu a victimei.


Dacă inițial s-a plecat pe ipoteza accidentului de muncă, Parchetul Militar a constat că la baza exploziei a stat un lanț de neglijențe și abateri care a condus la tragica explozie. Mai exact, proprietarul casei unde s-a produs explozia a încărcat butelia de la o stație GPL și nu de la un centru autorizat, încălcându-se astfel prevederile legale și normele de siguranță, atât de către acesta cât și de angajații stației GPL.


În momentul de față, dosarul cu soluția de disjungere se află pe masa procurilor militari din Capitală pentru avizare, urmând să ajungă apoi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța sub acuzația de ucidere din culpă.  



Comentează știrea

no name
9 mai 2016
traim in romanika

Dar oare saracul militar,de ce oare nu a intrebat de unde a fost incarcata butelia,sa vada daca stinge incediul sau nu,rusine sa va fie celor care analizati operetiunea asta,militarul era la interventie nu in baruri cum stau altii si asteapta stiri virale,asa ne trebuie celor ce plecam capul ca prostii

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3077 secunde