LEGEA GRAȚIERII / Deținuții de peste 60 de ani și cei cu boli incurabile, la un pas de libertate

289
LEGEA GRAȚIERII / Deținuții de peste 60 de ani și cei cu boli incurabile, la un pas de libertate - statulromanplatestedauneunuicrim-1484741308.jpg

Articole de la același autor

Proiectul OUG promovat de Ministerul Justiției prevede grațierea integrală a pedepselor de până la 5 ani precum și jumătate din pedeapsa femeilor gravide, a celor care au în întreținere copii sub cinci ani, a celor cu vârste de peste 60 de ani, precum și a celor cu boli incurabile în faze terminale. 


Prevederile nu se aplică recidiviștilor, nici celor care s-au sustras executării pedepsei și nici celor care comit infracțiuni după data de 18 ianuarie 2017. Proiectul prevede că OUG intră în vigoare în 18 februarie 2017, notează news.ro. Proiectul a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Justiției.


Nu beneficiază de prevederile acesteia cei care au comis infracțiuni contra siguranței statului, infracțiuni de omor, vătămare corporală gravă, lipsire de libertate, violare de domiciliu, șantaj, viol, acte de pedofilie, corupție sexuală, incest, furt și tâlhărie, ultraj, tortură, acte de represiune nedreaptă, evadare, neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea defectuoasă, falsificarea de monedă, luare și dare de mită, trafic de influență, nerespectarea dispozițiilor privind importul de deșeuri și reziduuri, rele tratamente aplicate minorului, trafic de stupefiante, falsificarea de alimente, proxenetism, sclavie, trafic de persoane, trafic de minori, pornografie infantilă, fraudele comise prin sistem informatic și de plată electronic, divulgarea informațiilor secrete de stat, cercetarea abuzivă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0123 secunde