Legal, la volanul bolizilor furați de peste hotare!

984
Legal, la volanul bolizilor furați de peste hotare! - fondmasinifurate-1410710603.jpg

Articole de la același autor

Țara noastră este piață de desfacere pentru autoturismele furate de peste hotare, indiferent că este vorba despre furturi reale sau realizate la mica înțelegere cu proprietarii străini. La un moment dat, însă, noul proprietar, cumpărător de bună credință, va afla că mașina pe care a plătit bani frumoși figurează în bazele de date ale Poliției ca fiind furată. Ce se în-tâmplă în aceste situații? Rămâne cumpărătorul cu paguba sau cu mașina? 


Situațiile de acest gen, în care constănțenii află după ce au achiziționat o mașină că aceasta figurează ca fiind sustrasă dintr-un stat al Uniunii Europene, sunt frecvente în județul Constanța. Este suficient un control de rutină, în timp ce rulează cu mașina pe șosea, chiar și după ce au înmatriculat-o, pe numele lor. Deși autoturismul este furat și, în mod normal, bunul ar trebui să se întoarcă la vechiul proprietar, de peste hotare, procedurile permit ca noii proprietari să nu-și piardă investiția. Potrivit autorităților, în primă fază, polițiștii confiscă autoturismul pentru cercetări, moment în care cumpă-rătorul trebuie să înceapă demersurile pentru recuperarea lui. Se adresează Parchetului și Poliției Constanța prin adrese prin care solicită folosirea autoturismului, până la finalizarea anchetei. "Dacă anchetatorii vor constata că noii proprietari sunt cumpărători de bună credință și nu au participat la furt, vor emite o dispoziție către Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto prin care ne solicită să înmatriculăm autoturismul, dar cu mențiunea de furt. Exact aceasta este denumirea, «înmatricularea cu mențiuni de furt», pe care noi o trecem în cartea de identitate a mașinii", ne-a precizat comisar șef Marin Dincu, reprezentant al Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto. Atenție! Până la finalizarea cercetărilor, cei depistați că au cumpărat un autoturism furat nu au voie să-l înstrăineze. "Mențiunea o trecem și în cartea de identitate, pentru ca mașinile să nu fie vândute", a adăugat reprezentantul serviciului menționat. Ulterior, după finalizarea cercetărilor - care pot să dureze și câțiva ani! - proprietarii constănțeni vor primi de la anchetatori rezoluția de neîncepere a urmăririi penale și confirmarea că autoturismul nu mai figurează ca furat în baza de date a Poliției și că vechiul proprietar nu-l mai dorește. "Cu rezoluția de neîncepere a urmăririi penale, constănțenii se prezintă din nou la Serviciul de Înmatriculări Auto și le înmatriculăm mașinile conform procedurii standard", a adăugat comisarul șef Dincu. 


Pentru a evita să aveți astfel de bătăi de cap, oamenii legii vă sfătuiesc ca, înainte de a semna contractul de vânzare-cumpărare, să mergeți la un control la Registrul Auto Român. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6099 secunde