Laurențiu Mironescu, declarații incendiare despre dosarul "Portul"

2711
4
Laurențiu Mironescu, declarații incendiare despre dosarul

Fostul secretar de stat în Ministerul de Interne, Laurențiu Mironescu, a ieșit, ieri, în fața presei pentru a reclama inadvertențele din celebrul dosar privind mafia din Portul Constanța, în care a fost trimis în judecată. "Este un dosar plin de incompetență și am trimis adrese Președinției României și Consiliului Superior al Magistraturii", a subliniat politicianul.

Cu câteva zile înainte de sărbătorile pascale, Laurențiu Mironescu a primit rechizitoriul celebrului dosar penal în care a fost trimis în judecată, alături de alte 38 de persoane, pentru fapte de corupție în Portul Constanța. După cum a declarat în cadrul conferinței de presă ce a organizat-o, ieri, "rechizitoriul a fost o reală surpriză".
Astfel, în materialul de urmărire penală în baza căruia a fost arestat preventiv, procurorii DNA l-au acuzat de luare de mită și de faptul că în calitate de secretar de stat în Ministerul de Interne ar fi avut "o îndelungată activitate infracțională", în asocierea cu senatorul Mircea Banias, făcându-se referire la "corupția la nivel înalt".
În rechizitoriu, însă, aceste acuzații nu mai apar. De fapt, Laurențiu Mironescu este trimis în fața instanței de judecată pentru inițierea sau constituirea unui grup infracțional, aderarea ori sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup și pentru trafic de influență.
"Foarte ciudat cum rechizitoriul în virtutea căruia am fost trimis în judecată este complet modificat față de materialul de urmărire penală și în baza căruia am fost arestat. Ce s-a reținut în rechizitoriu nu are nicio legătură cu motivele pentru care am fost arestat. Atunci, de ce am mai fost arestat? Rechizitoriul a fost o reală surpriză, vă mărturisesc, căci nu am mai găsit niciun motiv pentru care am fost arestat. Nu mai apare mita, nu am mai luat, activitatea la MAI a dispărut complet din referirile la persoana mea și nici legătura cu domnul Banias nu mai este vizibilă", a subliniat președintele Ligii Navale Române.

"Care influență politică?"

Pe de altă parte, rechizitoriul este bazat, a subliniat Laurențiu Mironescu, pe interpretarea dată unor convorbiri purtate cu Aurelian Cătălin Pilcă, vechi prieten de familie.
"De altfel, în rechizitoriu, procurorii, care se contrazic de nenumărate ori, au strecurat mai multe neadevăruri. În primul rând, nu eram președinte la Organizația Municipală a PDL. Începând cu luna iunie 2008, această funcție a fost deținută de Florian Constantin. Iar apropo de alegerile interne, cele din 5 iunie, unde într-adevăr am câștigat funcția de prim-vicepreședinte, nu au fost validate. Așa că, de unde influența mea politică? De altfel, este mult spus influență politică, căci a fi președinte la o organizație municipală ești fix nimic. De altfel, spre finalul materialului, procurorii au ajuns la concluzia că influența mea politică era zero și doar aș fi dat impresia că o am. Lucru total neadevărat", a afirmat Mironescu. Și astfel se procedează, a atras atenția constănțeanul, în cele 17 pagini în care se face referire la el, din cele 1.018 ale rechizitoriului.

Reclamație la CSM și Administrația Prezidențială

Multe alte aspecte au atras indignarea politicianului: faptul că au fost refuzați martorii propuși (Maria Stavrositu, Mircea Toader și fostul ministrul de Interne Traian Igaș), dar și modalitatea în care a fost realizată descinderea la locuința din Eforie.
Drept pentru care toate greșelile din rechizitoriu, dar și poticnelile procurorilor au fost așternute pe hârtie.
"Eu cred că este un dosar plin de incompetență. Dar nu-mi dau seama cine este în spate și de ce. Am redactat o adresă, cu semnele de întrebare pertinente care se ridică în urma anchetei, și am înaintat-o președintelui României. Administrația Prezidențială a înaintat petiția mea Consiliului Superior al Magistraturii care mi-a adus la cunoștință, în scris, că în virtutea celor semnalate voi primi un răspuns de la Inspecția Judiciară a CSM. Sună mai pompos decât ceea ce se va întâmplă, sunt convins", a concluzionat constănțeanul.
De altfel, Laurențiu Mironescu a arătat că nu are niciun dubiu că va fi declarat nevinovat și va acționa statul în judecată la CEDO. "Procurorii trebuie să răspundă!", a adăugat bărbatul.

Sechestru pe 8.000 de lei

Cât privește supozițiile privind averea sa și faptul că a fost sechestrată de anchetatori, Laurențiu Mironescu a arătat: "Averea mea este publică, prima declarație de avere am publicat-o în 1999 și de atunci se poate urmări clar ce s-a întâmplat. Dacă am o abundență de bunuri, este pentru că l-am moștenit pe tatăl meu, atunci când s-a stins din viață. Cât privește punerea sub sechestru, am depus 8.000 de lei într-un cont și doar pe acela s-a pus sechestru asigurator", a explicat Mironescu.


Vezi aici extrasul din rechizitoriul dosarului în care a fost acuzat Laurențiu Mironescu


Comentează știrea

hanibal
20 aprilie 2012
justitia face spectacol

Daca este vinovat sau nu.asta o va stabili Justitia,chiar asa chioara cum este ea in Romania.Grav este faptul ca asemnea inscenari au fost provocate chiar de partidul de guvernamant,partid pe care dl Mironescu l-a servit cu credinta.PDL,din exces de zel,si-a sacrificat cu multa usurinta membrii devotati,in timp ce indivizi corupti ca Nastase si altii,zburda ca mieii neprihaniti pe pajistea politica romananeasca,balcanica si fanariota.Drept pentru care ,sa nu mire pe nimeni rezultatele pe care le va obtine PDL in alegeri.In PDL (ne referim la Constanta) prospera si aspira la functii mari,indivizi de talia lui Constantin sub obladuirea dlui Chiru care ignora atat organizatia judeteana cat si (in mod deosebit)pe cea locala,comportandu-se ca un patron de butic ajuns patron de mall.

Gogu
20 aprilie 2012
pt hanibal

Voi astia , membrii PDL , daca aveti curaj, ar trebui sa va rafuiti intre voi la partid, nu prin ziare! Cat despre Mironescu .... este , a fost si va fi o jigodie! Nici nu venise bine PDL-ul la putere si vroiau (el si haita lui) sa ia pe nimic sucursala energetica din port. Numai dupa afaceri necurate umbla ... asa cum umbla si prefectul ....Sa traim bine!

laurentiu
20 aprilie 2012
uite asa

Uite asa au ajuns Hotii mai ceva ca procurori.

masina cu soldati
30 aprilie 2012
moartea rosie smurd

Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0598 secunde