La un pas de moarte! Zeci de persoane, salvate de polițiștii români, din apele Mării Egee

212
1
La un pas de moarte! Zeci de persoane, salvate de polițiștii români, din apele Mării Egee - navastefancelmarepolitiadefronti-1493627378.jpg
Polițiștii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflați în misiune FRONTEX în cadrul Operațiunii Maritime Comune "EPN POSEIDON SEA", au salvat, pe timpul patrulării în apele Mării Egee, 38 de persoane, dintre care 17 copii, care erau pe o ambarcațiune ce risca să se scufunde.


Imediat, polițiștii de frontieră de pe nava Poliției de Frontieră Române au acționat, respectând procedurile legale internaționale specifice în aceste cazuri, pentru salvarea persoanelor din ambarcațiune, care se aflau în pericol de scufundare în Marea Egee.
După evaluarea situației la fața locului și având în vedere supraaglomerarea ambarcațiunii și riscul de a se scufunda, polițiștii de frontieră români au început acțiunea de salvare. La bordul navei au fost transbordate 38 de persoane, 11 bărbați, 10 femei și 17 copii, care au declarat că provin din Siria, Irak și Kuweit.


De la începutul detașării în Grecia (ianuarie 2017), polițiștii de frontieră români de pe nava Gărzii de Coastă au salvat, individual și în cooperare cu echipajele celorlalte nave aparținând statelor membre ale U.E., detașate de Agenția Frontex în Grecia, în cadrul Operațiunii Comune "EPN POSEIDON SEA", 704 persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.


Timp de 4 luni, începând cu 1 ianuarie a.c., nava maritimă de patrulare MAI 1102 din cadrul Gărzii de Coastă, cu un echipaj de 23 de polițiști de frontieră la bord, desfășoară, în cadrul Operațiunii Comune "EPN POSEIDON SEA", misiuni de supraveghere (patrulare, cercetare, căutare și salvare) la frontierele maritime externe ale Uniunii Europene, în Marea Egee, alături de celelalte state membre U.E. participante la misiune. 
De asemenea, în cadrul aceleiași operațiuni comune, Poliția de Frontieră a detașat în cadrul Centrului Internațional de Coordonare – I.C.C. din Atena doi ofițeri de legătură, care mențin permanent legătura între nava maritimă detașată de P.F.R. pe teritoriul Greciei și Centrul Operațional de Coordonare al I.G.P.F, precum și între nava maritimă și reprezentanții Sectorului Operațiuni Maritime din cadrul Agenției FRONTEX.


Comentează știrea

asan sevinci
1 mai 2017
Să vina sirienii in Europa

Lăsați musulmanii sa vina in Europa islamul este religia paci

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4081 secunde