La ce să fiți atenți atunci când cumpărați o mașină la mâna a doua

685
2
La ce să fiți atenți atunci când cumpărați o mașină la mâna a doua - fondmasinamanaadouajpg-1431624007.jpg

Articole de la același autor

Alegerea unei mașini la mâna a doua este un subiect controversat. Pe lângă prețul autoturismului, viitorii proprietari trebuie să își seteze corect așteptările și să fie atenți la eventualele "țepe" pe care le pot lua. 


În momentul în care vă doriți să cum-părați o mașină second-hand, nu este suficient doar să o vedem la exterior și să facem un "test drive". Asta pentru că autoturismul, deși ar putea arăta bine, poate ascunde numeroase hibe, de la sistemul de frânare, la probleme cu documentele și chiar avarii ascunse. De aceea, specialiștii vă sfătuiesc ce trebuie să verificați la o mașină la mâna a doua. 


Atenție la acte! 
În primul rând, trebuie să fiți extrem de atenți când vine vorba despre documente. Dacă nu există acte încheiate cu fostul proprietar, ar trebui să solicitați sprijinul autorităților (RAR, Poliție sau DRPCIV, după caz), pentru a vă asigura că autoturismul în cauză nu este furat și/sau nu are acte false, pentru că altfel vă puteți trezi cu dosar penal. 


"Încercați să verificați șasiul, să fiți siguri că nu a fost afectat în urma unui accident sau că nu a fost modificat. De obicei se vede și cu ochiul liber dacă s-a umblat la el, însă ar fi indicat să aveți un mecanic cu dumneavoastră", explică mecanicii auto. 


Tot în ceea ce privește documentele, este extrem de important ca mașina să aibă carte service, în care să fie înscrise cât mai multe informații din istoricul acesteia. 


În momentul în care ați stabilit cu vânzătorul o întâlnire, încercați să mergeți la adresa respectivă înainte de ora stabilită, doar pentru a vedea cum pornește motorul "la rece". Mecanicii spun că este un prim test foarte bun pentru a vedea dacă sunt probleme la baterie, la bujii sau defecțiuni la alternator și/sau motor. 


Exteriorul este foarte important 
Specialiștii vă sfătuiesc să evitați samsarii de mașini, care vor încerca să vă ofere o mașină impecabilă, însă care poate ascunde multe probleme: de la kilometri dați înapoi, până la grave probleme la sistemele de direcție, frânare.


De asemenea, samsarii de mașini au comision din suma autoturismului, așa că este în favoarea lor să vă ia cât mai mulți bani. Alte sfaturi de la specialiști implică probe cu autoturismul. 


"Ideal ar fi să vă documentați despre tipul de autoturism pe care doriți să-l cumpărați, să intrați pe forumuri spe-cializate și să vedeți care sunt cele mai des întâlnite probleme ale modelu-lui, iar apoi la fața locului să verificați pe fiecare în parte, de la injectoare, amortizoare, direcție până la etanșei-tate, zgomot în mers, scăpări de ulei și altele. În plus, puteți face o probă cu mașina pe un drum în care să aveți viteză. Țineți volanul drept și apoi frâ-nați brusc. Aici trebuie urmărit să nu devieze stânga-dreapta, pentru că aceste devieri ascund probleme grave ale sistemului de frânare, de direcție, ale amortizoarelor sau ale anvelopelor", explică specialiștii. 


Tot legat de starea mașinii, este bine să verificați elementele de caroserie și calitatea vopselei. Dacă găsiți adâncituri, vopsea decojită sau efectul de "coajă de portocală", confruntați proprietarul cu aceste probleme. 


Verificați tapițeria pentru zone în care poate fi ruptă (mai ales la cusături) sau pentru urme de mizerie care pot fi cu greu scoase. Tapițeria sau pielea de pe volan sau schimbător nu trebuie să fie uzată excesiv. Altfel, este posibil ca mașina să aibă mulți kilometri, contrar a ceea ce arată în bord. 


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

IULIAN
16 mai 2015
Dezvoltatori Afacere

Folosit corespunzător, creierul nostru incredibil ne poate conduce de la sărăcie la bogăție. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part–time care vor să câștige bani în timpul liber, într–un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Februarie 2015
Stire din Economie : Cerere puternică pentru noul Volvo XC90
Pagina a fost generata in 1.4394 secunde