Jale la Serviciul Permise și Înmatriculări Constanța. "N-avem timp nici să mâncăm sau să mergem la WC!"

4814
1
Jale la Serviciul Permise și Înmatriculări Constanța.
Lucrătorii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Constanța au ajuns la capătul răbdării și spun că deficitul mare de personal și "bagajul" crescut de sarcini își pun amprenta asupra timpului de așteptare al constănțenilor, care așteaptă chiar și o lună și jumătate pentru a susține proba teoretică și practică. Constanța este un caz "fericit", întrucât la București candidații sunt programați chiar și peste patru luni. 


"Sunt posturi libere, dar nu pot fi ocupate, pentru că Poliția nu dă drumul la oameni, nici ei nu au. La fel se întâmplă și în cazul Jandarmeriei și locurile acestea nu pot fi ocupate decât cu cadre din Ministerul Afacerilor Interne. Faptul că stăm aici cu posturi goale, dar volumul de muncă crește arată că sunt soluții de pe-o zi pe alta și nu un plan pe termen mediu și lung. Una peste alta, mai avem colegi care vor ieși la pensie și nu avem cu cine să-i înlocuim", atrag atenția surse din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Constanța. 


Într-o zi obișnuită, în medie, fiecare examinator are în grijă 18 candidați, iar fiecare probă susținută durează aproximativ 20-25 de minute. 


"Candidații se întâmplă să fie și în localități diferite. Cu fiecare candidat trebuie să stai 25 de minute. Faceți un calcul. De mâncat sau de dus la toaletă, nici vorbă. Afară sunt 35 de grade la umbră și în mașină sunt cu mult peste și nu toate autoturismele au aer condiționat. Acestea sunt condițiie în care lucrează un examinator", mai atrag atenția lucrătorii Serviciului Permise și Înmatriculări Constanța. 


Germania oferă soluția 
În timp ce elevii din Germania și alte țări europene susțin examenul când doresc, în România, elevii așteaptă până la patru luni până să aibă șansa de a obține permisul de conducere. Cum este posibil? În Germania, "corespondentul" sistemului de Servicii de Înmatriculări și Permise din România se numește TIF. În toată Germania, sunt 4 TIF-uri, jumătate de stat și jumătate private. Toate încasările în urma serviciilor sunt colectate de către aceste TIF-uri, care se autosusțin prin taxele colectate de la candidați pentru susținerea probelor scrise și practice. Astfel, susțin specialiștii, candidații nu sunt nevoiți să aștepte cu lunile susținerea probelor, întrucât deficitul de personal nu există. 


În anul 2005, când Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Constanța a fost înființat, erau 39 de oameni, iar acum sunt doar 26 de lucrători, dintre care urmează ca o parte să se pensioneze. 


Comentează știrea

da
8 februarie 2017
ba

Vaii sacaci de ei mi e asa milaaa ! Da ce bratarica frumuasa are domnu`

Pagina a fost generata in 0.647 secunde