Jaf ca în filme: hoții au plecat și cu seiful, și cu mașina Poștei

1008
1
Jaf ca în filme: hoții au plecat și cu seiful, și cu mașina Poștei - fondjaffilmemedgidiapostaseifmas-1391188638.jpg

Articole de la același autor

Un oficiu poștal din Medgidia a fost prădat, iar modul cum au acționat hoții pare desprins din filme: au aruncat pe geam seiful plin cu bani, de la primul etaj al clădirii, l-au încărcat, culmea, în mașina poștei, și s-au făcut nevăzuți. 
O parte din drumurile din județul Constanța erau închise încă din cauza ninsorii abundente, pe altele abia se circula, dar asta nu i-a împiedicat pe mai mulți indivizi să dea o spargere ca în filme la un oficiu poștal din Medgidia. Este vorba despre Oficiul Poștal Rural Mecanizat (OPRM), aflat pe strada Vasile Lupu, numărul 17, în apropierea Gării Medgidia. Zonă situată la marginea municipiului, unde, în timpul nopții nu mai găsești țipenie de om. Pe asta s-au bazat, cel mai probabil, și hoții în momentul în care au dat spargerea. 
Furtul mașinii, anunțat cu întârziere 
Furtul a fost descoperit de an-gajații oficiului poștal vineri dimineață, la ora 6,00, care au anunțat imediat polițiștii. Cercetarea la fața locului a evidențiat că hoții au intrat în clădire prin forțarea ușii de acces cu o rangă, au răvășit birourile și au urcat la primul etaj, unde grilajul aflat la ușa încăperii unde se afla casa de bani nu a constituit niciun impediment. Cum nu i-a împiedicat nici faptul că seiful ce cântărește aproximativ 200 de kilograme era încastrat în podea. L-au desprins cu ajutorul unui flex și l-au aruncat de la geam, după ce în prealabil au aruncat pe pământul din dreptul ferestrei niște colete. Ulterior au urcat seiful în mașina oficiului poștal, folosită pentru distribuirea coletelor, și s-au făcut nevăzuți. Se impune menționat că angajații oficiului poștal i-au sesizat pe anchetatori de dispariția mașinii la două ore de la începerea cercetării la fața locului! 
Poșta nu avea pază!
Primul aspect care le-a atras atenția oamenilor legii a fost faptul că spargerea nu a fost semnalată firmei de pază. Anul trecut, cu ocazia controalelor realizate, s-a constatat că prevederile legale privind asigurarea pazei și securității erau respectate; oficiul poștal avea un contract încheiat cu o firmă din București, asociată cu o firmă de pază din Constanța. 
Surpriză, însă! Contractul cu firma de pază a expirat în urmă cu două săptămâni, iar de atunci poșta a rămas… fără pază. Căci unitatea era prevăzută doar cu senzori de mișcare, nu și cu pază umană. 
Mai mult, seiful era plin cu bani, căci poștașii nu au reușit în ultimele zile să ducă pensiile și alocațiile în comunele din jurul Medgidiei. 
Incertitudine privind suma furată 
Prima sumă vehiculată că a fost furată - conform informațiilor oferite de angajații Poștei - a fost 475.000 de lei. Ulterior, după ce au făcut calculele și au stabilit că s-au mai făcut din plăți, oficialii Poștei Române au comunicat o altă sumă. 
"În cursul nopții de 30 spre 31 ianuarie, persoane necunoscute au pătruns, prin efracție, în sediul OPRM Medgidia de unde au sustras o casă de bani. În mod excepțional, din cauza condițiilor meteo înregistrate în perioada 25 - 30 ianuarie (cod roșu de ninsoare și viscol), în casa de bani se afla suma de 247.000 de lei, necesară pentru asigurarea distribuirii pensiilor către beneficiarii care nu au fost găsiți la domiciliu, în perioada 14 - 28 ianuarie", se arată în comunicatul Poștei Române. 
Reprezentanții instituției au mai precizat că oamenii își vor primi pensiile în cel mai scurt timp posibil, nu au motive să se îngrijoreze. 
Mașina Poștei, găsită la Castelu 
Era ora 10,00 când polițiștii au fost anunțați că mașina Poștei a fost găsită abandonată. Telefonul a fost primit de la un angajat al Primăriei Castelu, care a văzut-o pe strada Dorobanți din comună, la aproximativ zece kilometri de la locul furtului. Imediat, în zonă a fost adus și un câine de urmărire, în încercarea de a lua urma făptașilor. Acesta i-a dus pe polițiști preț de câțiva metri, unde a staționat o altă mașină, după care a pierdut urma, din cauza zăpezii. 
Având în vedere modul în care s-a acționat - hoții știind că nu vor fi deranjați de nimeni! -, cât și momentul ales, anchetatorii sus-pectează că au avut complici printre angajații Poștei. De altfel, până ieri, la închiderea ediției, oamenii legii nu reușiseră să dea de șoferul mașinii de poștă. 
Oficiile poștale, ținte ușoare pentru hoți 
Nu este prima dată, atrag atenția oamenii legii, când se înregistrează furturi din oficiile poștale din județul Constanța, de vină fiind și lipsa unui sistem de pază eficient. Astfel, în 2008 hoții au furat seiful de la Oficiul Poștal Poarta Albă, iar în februarie 2013 au încercat să-l sustragă și pe cel de la oficiul poștal din cartierul Via, din aceeași localitate; nu au reușit, dar au plecat că mai multe cartele tele-fonice. De asemenea, de-a lungul timpului, au fost date spargeri și la oficiile poștale din Cobadin și Castelu.


Comentează știrea

dan
9 februarie 2014
minciuna sau proasta informare

am sunat la ora 10,dar nu sunt angajat al primariei castelu.Mi s-a cerut numele,numarul masinii cautate si locul exact unde se afla.In 10 min au venit cei de la pol,apoi am plecat sa ma culc[dimineata venisem de la munca].Seara am vazut la tv tot soiul de gura casca,care isi dadeau cu parerea.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3226 secunde