ISU Dobrogea, moment de reculegere. Opt ani de la moartea unui erou

230
ISU Dobrogea, moment de reculegere. Opt ani de la moartea unui erou - optani-1441699305.jpg
Plutonierul major Iulian Arusoaei, comandantul Gărzii de Intervenție din cadrul Detașamentului Oraș Constanta avea 35 de ani când a murit la datorie. Ieri, s-au împlinit opt ani de la nenorocire. Pompierul a căzut în gol de la etajul cinci în timpul unei misiuni. Pompierul a fost avansat post mortem la gradul de sublocotenent. În dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" anunța că iese fum dintr-un apartament situate la etajul cinci al unui bloc de pe bulevardul 1 Decembrie. Pompierul încerca să intre pe fereastră, în locuința individului care lăsase o tigaie pe aragaz și nu voia să deschidă ușa. Militarul a urcat la etajul superior pentru a coborî în apartamentul incendiat, prin exteriorul blocului, cu ajutorul unei coarde de salvare. În momentul în care s-a desprins de pe pervaz, Arusoaiei a rămas susținut doar de coardă, iar aceasta s-a rupt. El a căzut în gol și a murit în urma impactului cu solul. Leziunile lui au fost incompatibile cu viața.  


"Respect!.....și suntem datori să nu uităm ! Era un om nebun ... nebun ca să salveze vieți, era o persoana deosebită , un coleg deosebit, un profesionist. Era capul și picioarele de la intervenții. Era peste tot. Pentru unii mentor, pentru alții D-zeu ... pentru mine camarad. Merită să vorbim despre acest OM, la trecut, prezent și viitor....cu RESPECT și cu datoria de a nu uita ! Iulian ar fi împlinit 48 de ani pe 11 noiembrie. Născut la Vaslui, el absolvise cursurile Școlii Militare de Subofițeri Boldești - Arma Pompieri, în 1992, și din același an a fost detașat la Constanța. În urmă cu șaptesprezece ani, el a fost numit comandant al Gărzii de Intervenție a Detașamentului Oraș. A fost un POMPIER MILITAR altruist și va rămâne în amintirea noastră și sufletul nostru, acest om și-a pus viata în primejdie ca oricare din colegii lui, SACRIFICIUL SUPREM ÎNSEAMNĂ A-ȚI DA VIAȚA pentru SEMENII SĂI și de a-i ajuta când nimeni nu poate...la orice intervenție punea suflet și făcea totul cu maximum de profesionalism.. așa a fost și Iulian Arusoaei.


Clipa când mori nu poți s-alegi, așa a fost sa fie ...așa a vrut bunul Dumnezeu, Iulian erou pompier", a scris Bogdan Covalciuc, un militar care a ieșit la pensie pe pagina sa de socializare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6727 secunde