ISU Dobrogea, mari probleme de dotare: "Nu avem mașini de stins incendii"

508

Articole de la același autor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța și-a prezentat, ieri, bilanțul de activitate pentru anul 2014. Militarii constănțeni au gestionat, anul trecut, peste 28.000 de apeluri de urgență sosite prin apelul 112, cu aproximativ 5.000 de apeluri mai multe față de anul 2013. Echipajele ISU Dobrogea au avut, în 2014, o medie de 37 de intervenții pe zi. 


În perioada ianuarie - decembrie 2014, pe teritoriul județului Constanța au avut loc 551 incendii. În cazul incendiilor, pompierii au salvat 70 de persoane (64 adulți și șase copii). De asemenea, militarii au înregistrat 29 de victime (15 rănite și 14 decedate). 


Lipsesc peste 60 de autospeciale 
Din analiza situației statistice a gospodăriilor din localitățile județului Constanța militarii au conchis că numărul de autospeciale de stins incendii raportat la numărul de gospodării nu îndeplinește criteriile de performanță stabilite, adică necesitatea existenței unei autospeciale la maxim 2.000 de gospodării. 


"Astfel se înregistrează un deficit evaluat de 68 autospeciale de stins incendii la 56 localități din care cinci orașe și 52 de comune, în condițiile în care la nivelul celor cinci orașe sunt necesare 10 autospeciale, la nivelul a șapte comune sunt necesare câte două autospeciale de stins incendii datorită faptului că depășesc 2.000 de gospodării, iar 44 de comune au nevoie de câte o autospecială de stins incendii", a precizat plt. Daian Hagi. 


În ceea ce privește starea de în-treținere și funcționare a autospecialelor și utilajelor din dotarea serviciilor vo-luntare, pompierii spun că, la ora actuală, toate autospecialele pentru stingerea incendiilor sunt în stare de funcționare, însă în eventualitatea defectării acestora se găsesc cu greutate piese de schimb. "Referitor la dotarea cu accesorii a autospecialelor și utilajelor conform cărților tehnice, s-a constatat cu ocazia controalelor efectuate la serviciile volun-tare pentru situații de urgență că lipsesc mijloacele de protecție și salvare (aparatele de respirat cu aer comprimat, cor-zile și cordițele de salvare) precum și scările manuale. Adăpostirea autospecialelor se realizează, în anumite cazuri, în spații improprii care pe timpul iernii nu sunt încălzite", a conchis plt. din cadrul ISU Dobrogea. În plus, ISU Dobrogea are un deficit de 124 de cadre militare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3807 secunde