ISU cere peste 29.000 de lei pentru intervenția din seara tragediei din Colectiv

130
ISU cere peste 29.000 de lei pentru intervenția din seara tragediei din Colectiv - pompieri-1449511827.jpg

Articole recomandate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București - Ilfov se constituie parte civilă în procesul în care sunt judecați cei doi căpitani, Antonina Radu și Petrică George Matei.

Aceștia sunt acuzați că au făcut controale fără a lua măsurile legale în privința respectării normelor. Cei doi au fost trimiși în judecată de DNA.

Astfel, ISU solicită peste 29.000 de lei pentru intervenția în urma incendiului din 30 octombrie, scrie B1.ro.

"Prin încălcarea atribuțiilor de serviciu de către inculpații cpt. Radu Antonina și cpt. Matei George Petrică, la momentele controalelor efectuate la Clubul Colectiv aparținând SC Colectiv Club SRL, dar și prin efectuarea unor acte contrare atribuțiilor de serviciu în timpul programului de lucru, cei doi au creat premisele, în condițiile permiterii funcționării societății în lipsa autorizației pentru securitate la incendiu, producerii dezastrului din 30.10.2015, consecința fiind prejudicierea Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov cu suma de 29.680 lei, reprezentând costurile efectuate cu prilejul intervenției în urma incendiului de la data menționată, costuri constând în utilizarea autospecialelor de intervenție, precum și cheltuielile cu personalul implicat în intervenție", se menționează în rechizitoriu.

Tot parte civilă s-au constituit și părinții unei dintre victimele incendiului, decedată pe 1 noiembrie, "apreciindu-se că una din urmările imediate produse prin săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu a fost lezarea dreptului la viață, fără a se menționa cuantumul acestor pretenții civile".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1856 secunde