O supărare a locuitorilor Medgidiei

Intoxicați cu fum și funingine la cimitir. Aduceți măștile!

1062
1
Locuitorii din Medgidia se confruntă cu probleme serioase atunci când merg la… cimitir. Oamenii se plâng că, de două ori pe săptămână, în centrul cimitirului, adică în spatele Monumentului Eroilor, angajații dau foc gunoaielor, iar fumul și funinginea devin insuportabile. 


Cei care merg dimineața la cimitirul din Medgidia au de-a face cu mult fum, funingine și mirosuri îngrozitoare. Și asta pentru că Administrația Domeniilor Publice și Private a hotărât ca toate gunoaiele să nu fie depozitate în containere și duse la groapa de gunoi centrală, ci - culmea! - să fie arse. Cel mai scandalos este faptul că nu au găsit un alt loc mai propice decât… centrul cimitirului, în spatele Monumentului Eroilor. 

Indignați de situația creată, locuitorii din Medgidia au cerut explicații conducerii cimitirului, despre modul în care se acționează în această privință.

"Ne-am supărat pentru că dau foc gunoaielor exact când venim noi la cimitir și trebuie să inhalăm tot fumul și toate mirosurile. Ni s-a spus că nu pot arde gunoaiele nici dimineața, la prima oră, nici seara târziu, pentru că se lasă ceața, cade roua sau nu se aprinde focul. Ei spun că le ard acolo pentru că este loc special amenajat, dar în spatele monumentului sunt copaci, iar sursă de apă prin apropiere nu există", spune, revoltată, o femeie.

"Nici nu ne putem plânge morții liniștiți. Am avut o înmormântare cu puțin timp în urmă, iar când am ajuns la cimitir, majoritatea nu au rezistat până la mormânt. Ne intoxicăm cu fum, iar când bate vântul, parcă ninge cu funingine. Toate mormintele sunt pline de funingine și, în timp, se vor deteriora. Nimeni nu ne bagă în seamă. Am vorbit într-o zi și le-am spus angajaților să nu mai dea foc, nu văd că mai sunt și oameni pe aici, însă mi-au spus că nu vine din partea lor ordinul, ci de mai sus. Dar dacă într-o zi izbucnește un incendiu, ce se va întâmpla? Probabil că vor mușamaliza și vor spune că niciodată nu au dat foc aici, ci că incendiul a izbucnit de la o lumânare. Vor găsi ei o cale", afirmă, suspinând, un bătrân.

Un telefon cu probleme

Contactat telefonic, Nicolae Păun, șeful Administrația Domeniilor Publice și Private Medgidia, a "dat-o cotită", iar când i-am adresat întrebarea cu pricina, a dat vina pe telefon, spunând că - brusc! - nu ne mai aude. Îi sugerăm să-și schimbe aparatul, sunt oferte foarte bune la Orange!

În schimb, alte surse din cadrul administrației, afirmă: "Noi îi înțelegem pe oamenii care se plâng, însă nu avem ce să le facem, pentru că nu există suficiente fonduri pentru a duce toate gunoaiele în containere. Ducem, din când în când, însă pe restul le ardem, pentru că pentru a duce un singur container ne costă 300 de lei. Monumentul este locul central, așadar aici se adună gunoaiele". 


Comentează știrea

cetatean
17 octombrie 2012
romania

sper ca adm se refera la cei de la administratia domeniului public si daca da ...are perfecta dreptate..suntem un oras al nimanui....si nu numai cu privire la cimitir ..strazile sunt varza...iluminatul la fel....dnul paun ori de cate ori este abordat se " scutura" de toate responsabilitatile...platim parcari care nu sunt iluminate noaptea si se sparg se fura masinile...si in rest ce sa mai zicem de domnul primar care se bate cu pumnul in piept numai la televizor ..in rest iar sta bine sa circule pe jos printre oameni sa le auda pasuri...de exemplu asteptam acum sa vedem ce masuri va lua acum dupa ce va citi acest articol..cine va fi vinovatul...tapul ispasitor....felicitari pentru articol..si "la mai multe astfel de articole despre orasul nimanui"

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : Hoții au dat iama în magazine
Pagina a fost generata in 0.6924 secunde