Interlop ajutat de Consiliul Județean Constanța cu 26.000 de euro

4655
5
Interlop ajutat de Consiliul Județean Constanța cu 26.000 de euro - ajutorumanitarcjcraim-1323622793.jpg

Articole de la același autor

Magistrații Judecătoriei Mangalia au hotărât, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ore bune de audieri, arestarea preventivă a nouă suspecți, membri ai clanului Raim din Mangalia.

Întregul grup este acuzat de tulburarea liniștii publice, amenin-țări, asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, ultraj contra bunelor moravuri, distrugeri și amenințări. Printre cei arestați, se numără și Alberto Mustafa, în vârstă de 20 de ani, fiul lui Mustafa Raim, de 54 de ani, considerat capul grupării infracționale din sudul litoralului.
Tânărul este cunoscut în Mangalia, susțin polițiștii, pentru temperamentul său aprig și implicarea în mai multe răfuieli. Iar asta în ciuda faptului că a suferit, anul trecut, o intervenție chirurgicală majoră, după ce a fost diagnosticat cu cancer rinofaringian. "Dar ce are a face boala cu scandalurile? S-a operat, s-a făcut bine și și-a văzut de treabă", ne-au declarat polițiștii din localitate.

Familia Mustafa voia 50.000 de euro. A primit jumătate!
Surprinzătoare sunt, însă, sursa fondurilor din care a fost achitată intervenția chirurgicală și "dezvăluirile" din ancheta socială realizată în prealabil.
Astfel, tânărul Alberto Mustafa a fost operat în clinica privată Anadolu, din Turcia (renumită pentru specialiștii și echipamentele medicale sofisticate din domeniul oncologic), iar banii au fost asigurați de Consiliul Județean Constanța: este vorba de 26.000 de euro, din care 23.000 de euro au fost alocați pentru tratament, iar 3.000 de euro pentru cazare. Trebuie precizat că, în solicitarea inițială, adresată Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, familia pacientului pretindea nu mai puțin de 50.000 de euro (!).
Alocarea ajutorului financiar, în valoare de jumătate din cât se cerea, a fost aprobată în ședința din 15 iulie 2010 și a trecut cu 32 de voturi, fără nicio abținere și nicio împotrivire. De altfel, au fost necesare doar câteva secunde pentru aprobarea proiectului de hotărâre, întrucât în ședința cu pricina erau alte aspecte presante de discutat: trecerea a patru spitale din administrarea Ministerului Sănătății în ograda CJC și numirea reprezentanților instituției administrative în consiliile de conducere ale unităților sanitare.

Săracii din vila luxoasă
Inițiatorul proiectului de hotărâre a fost președintele CJC, Nicușor Constantinescu; iar drept suport sunt trecute rapoartele realizate de Direcția Generală de Buget - Finanțe (semnat de directorul gene-ral Bogdan Dima Gavrilă), Comisia de studii și prognoze economico-sociale, Comisia de specialitate pentru administrația publică (pe cele două rapoarte, postate pe pagina web a CJC nu se disting semnăturile) și raportul C 9687/17.06.2010, realizat de angajații Protecției Copilului în iunie 2010, cu privire la situația tânărului pacient și a familiei lui, semnat de Petre Dinică, director general DGASPC, și Mihaela Ristea, director adjunct.
Raportul menționează că familia tânărului Alberto Mustafa s-a adresat DGASPC Constanța pe 11.06.2010, iar pe 16.06.2010, a fost efectuată o anchetă socială la domiciliul din strada Negru Vodă, numărul 21, Mangalia. Concluziile: tatăl, Mustafa Raim, absolvent a patru clase, este administrator la o societate comercială, mama, Mihaela Angelica Crăiniciuc (concubina tatălui), este absolventă a zece clase și cas-nică.
Veniturile familiei sunt, potrivit asistenților sociale, salariul tatălui de 500 lei (?!), pensia bunicii din partea tatălui de 350 de lei și alocațiile copiilor de 84 de lei; la acestea, se adaugă banii obținuți din închirierea a zece camere din locuință în timpul sezonului estival. Căci, aspect pe care inspectorii sociali probabil nu l-au sesizat, locuința este o vilă impozantă, cu un etaj, ce trădează bunăstarea familiei; altfel nu se explică de ce, din raportul întocmit, pare să reiasă că familia Mustafa duce o viață modestă.

"Familia nu creează probleme în comunitate"
Un alt aspect evidențiat în raportul anchetei realizate la fața locului arată, la capitolul "relații în comunitate", că "familia nu creează probleme în comunitate". Mai este nevoie să precizăm că mai mulți membri ai familiei lui Mustafa Raim, printre care inclusiv fiul acestuia, cât și apropiații lor, sunt suspecți în cinci dosare penale întocmite pentru diversele scandaluri violente în care au fost implicați, în ultimii ani? Cel mai probabil, însă, polițiștii din locali-tate nu au fost consultați în momentul întocmirii acestui dosar.
Justificarea asistenților pentru acordarea banilor este: Alberto Mus-tafa a fost bolnăvicios toată viața, a suferit intervenții chirurgicale în țară, iar familia a rămas fără bani.

Operat la București, tratat în Turcia
Revenind la problema medicală pentru care a fost acordat sprijinul financiar, în ancheta socială se evidențiază că Alberto Mustafa a suferit patru intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea polipilor (1996, 1999, 2003 și 2008), iar pe 11.03.2010, în urma biopsiei făcute, a fost diagnosticat cu cancer rinofaringian, ganglion cu metastază de carcinom slab diferențiat.
Cazul său a fost analizat de dr. Daniela Ilicenco, medic ORL în Mangalia, și de dr. Gheorghe Comșa, medic ORL în Constanța, dar și de dr. Vlad Budu, specialist din București. În martie anul trecut, a fost operat la Institutul de Fonoaudiologie "Prof. D. Hociota" București, iar pentru tratament a plecat la Istanbul. Specialiștii din Turcia au dat asigurări că Alberto avea șanse de recuperare de 85% dacă se trata în clinica respectivă.
Mai mult, se pare că și Primăria Mangalia a contribuit la bunăstarea sănătății tânărului Alberto, cu 8.800 de lei.
Departe de noi de a afirma (sau a gândi măcar!) faptul că tânărul Alberto Mustafa nu ar fi trebuit ajutat. Se ridică însă semne de întrebare cu privire la criteriile în funcție de care sunt selectate cazurile sociale ajutate cu bani de la bugetul județului Constanța, în condițiile în care sunt zeci de nevoiași, care au venituri mult mai mici decât familia menționată mai sus (chiar și față de cele oficiale!) și nu locuiesc în vile!



Comentează știrea

rusine constaninescu rusine psd
12 decembrie 2011
rasa mamii lor de tigani borati

are masina de 50mii euro fiisu,,,ei au case vile de zeci de mii euro si consiliu ii ajuta,,,nenorocitii astia de psd isti constantinescu si mazare si porcul de tuasc! daca era un amarat nu primea acesti bani,,,dar jegul asta de fiisu primeste! vai de mama noastra in ce tara traim!

cetatean
12 decembrie 2011
scarbe

la copii amarati nu dau, ca nu au bani, dar pentru toti criminalii dau 25.000 de euro. nenorocitii

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

tamer imputitu
12 decembrie 2011
niste javre

dati bani la criminali si la pesti sunteti niste nenorociti ei au vile si masini scumpe isi baga nevestele la treaba

diana
11 ianuarie 2012
a...

Incultule kt kosta ma masina lu` Alberto ? 50 de mii de euro.stai cuminte ca masina face nici 8 mii de euro la ora actuala.Jegoasa e mata,ai grija cum vorbesti,ca nu sti situatia lui cat de grava e,SI DACA ARE VILA DE UNDE CREZI CA SCOATE MA ATATIA BANI PT OPERATII.DE UNDE STI TU CE E IN CASA OMULUI ? i`auzi vorba "pentru criminalu ala " ! dar pe cine a omorat ma ? te`ash omori eu pe tine la cat de prost esti si la ce scoti pe gura. isi baga nevestele la treaba,doamne nu pot sa cred ce aud ..

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5505 secunde