Interceptările SRI într-un dosar de corupție, menținute de judecători

205
Interceptările SRI într-un dosar de corupție, menținute de judecători - sriinterceptari-1458586458.jpg

Articole recomandate

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis, ieri, să păstreze interceptări realizate cu ajutorul Serviciului Român de Informații, într-un dosar al Direcției Naționale Anticorupție, decizia din acest caz putând fi invocată de procurori în alte dosare în curs de soluționare.


Magistrații instanței supreme au decis, definitiv, să păstreze interceptările realizate de procurorii DNA cu ajutorul Serviciului Român de Informații, într-un dosar care se află în faza de judecată pe fond, la Curtea de Apel București.


Decizia vine după ce, în urmă cu câteva zile, avocata unuia dintre cei cercetați în cauză a ridicat problema deciziei Curții Constituționale legate de punerea în aplicare a mandatelor de supraveghere tehnică.


Decizia pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea fi invocată de procurori și în alte dosare nesoluționate.


În 25 de dosare instrumentate de procurorii DIICOT avocații au cerut anularea interceptărilor realizate cu Serviciul Român de Informații, în contextul deciziei CCR, referitoare la punerea în aplicare a mandatului de supraveghere tehnică, au declarat, ieri, pentru Mediafax surse judiciare.


Avocații celor cercetați în cauzele instrumentate de DIICOT, în care procurorii au pus în aplicare mandate de supraveghere cu ajutorul Serviciului Român de Informații, au solicitat anularea probelor în 25 de cauze ale DIICOT, în cele mai multe dintre acestea judecătorii dispunând emiterea unor adrese către parchete pentru a se indica modul în care s-au pus în executare mandatele de supraveghere tehnică, au spus pentru Mediafax sursele citate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3308 secunde