Întâlnire a miniștrilor apărării din Republica Polonă și România

322
Întâlnire a miniștrilor apărării din Republica Polonă și România - intalnireaministriloraparariipol-1395647155.jpg

Articole de la același autor

Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, și omologul său polonez, Tomasz Siemoniak, s-au întâlnit vineri la sediul MApN. 
Pe agenda discuțiilor, s-au aflat teme precum cooperarea bilaterală în domeniul apărării, pregătirea Summit-ului NATO din toamna acestui an de la Londra, dar și potențiale programe de cooperare între categoriile de forțe militare. În acest context, ministrul român a afirmat faptul că relația de parteneriat militar între cele două țări este una îndelungată și are la bază principii comune. 


Ministrul Dușa a mai subliniat faptul că a fost luată în discuție și pregătirea Summit-ului NATO din toamnă, de la Londra, unde statele Alianței trebuie să aibă o anumită poziție față de capabilitățile militare viitoare. Alte subiecte dezbătute au fost acordul de colaborare între România și Polonia, în special în domeniul forțelor aeriene ale celor două armate, stadiul implementării scutului anti-rachetă și securitatea maritimă în zona extinsă a Mării Negre. În finalul întrevederii, miniștrii român și polonez ai apărării au salutat semnarea, la Bruxelles, a părții politice a Acordului de asociere a Uniunii Europene cu Ucraina. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5088 secunde