Incendiul de la Beirut: procesul a început, patronul poate părăsi Constanța

643
Incendiul de la Beirut: procesul  a început, patronul poate părăsi Constanța - fondbeirut-1444065908.jpg

Articole de la același autor

Pe rolul Judecătoriei  Constanța a avut loc, ieri, primul termen în controversatul dosar "Beirut", incendiul în care trei fete au murit arse de vii. Completul de judecată a decis că rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție îndeplinește toate condițiile, iar judecata poate începe. 


Patronul restaurantului Beirut, George Karam, este acuzat de 46 de infracțiuni, și în același dosar sunt cercetate și alte șase persoane fizice și două juridice, respectiv: S.C. Middle East Parteners S.R..L, S.C. TINEL CRISTI S.R.L., Dumitru Jurcă (instalator autorizat), Constantin Pavel, Gheorghe Nirlu, Sultana Nirlu, Florentina Gica Coroianu și Florin Iordache.


La termenul de ieri, magistrații le-au permis la doi dintre suspecți să părăsească localitatea. "Admite cererile formulate de către inculpații Karam George și Pavel Constantin, prin apărători aleși. Înlocuiește obligația impusă celor doi inculpați Karam George și Pavel Constantin, de a nu depăși limita teritorială a județului Constanța cu aceea de a nu depăși teritoriul României, decât cu încuviințarea organului judiciar în fața căruia se află cauza", se arată în decizia pe scurt a magistraților. 


Potrivit anchetatorilor, în 2013 Karam a ridicat etajul restaurantului, fără a avea autorizație, cu ajutorul lui Pavel și a societății TINEL CRISTI S.R.L. 


"La data de 12.12.2013, la efectuarea reviziei periodice a instalației de utilizare a gazelor de la imobilele avariate, împreună cu societatea al cărei administrator era, inculpatul Karam George, l-a sprijinit pe inculpatul Jurcă Dumi-tru care, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu specifice funcției de lăcătuș mecanic cu sarcini de verificare a instalațiilor de gaze în cadrul unei societăți comerciale de profil, nu a luat măsuri legale, menținând și asigurând utilizarea nelegală de către abonatul S.C. Middle East Parteners S.R..L a instalației de gaze", se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.


De asemenea, Karam este acu-zat că a angajat 11 persoane fără a le face contracte de muncă, și a falsificat 38 de fișe de instruire individuală în domeniul securității și sănătății în muncă și în dome-niul situațiilor de urgență cu aju-torul celorlalți inculpați. Fișele le-a prezentat în urma unor con-troale ale Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța, ultimul control fiind cu o lună înainte de tragedie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Casă în flăcări!
Luni, 21 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Incendiu puternic în Eforie Sud!
Duminică, 13 Septembrie 2015
Stire din Actual : Incendiu major la bordul unui portcontainer
Pagina a fost generata in 0.6763 secunde