Incendiul de la Balotești nu a fost stins nici după 12 ore

148
Incendiul de la Balotești nu a fost stins nici după 12 ore - incendiuldelabalotesti-1498627102.jpg
Un incendiu de proporții a distrus două depozite din localitatea Balotești, din Ilfov: unul de mobilă și celălalt de mase plastice. Flăcări uriașe, de peste 10 metri, au mistuit în total o suprafață de 7.000 de metri pătrați, iar fumul dens s-a văzut, de la kilometri distanță. 16 autospeciale au fost trimise să stingă focul. Intervenția militarilor a fost îngreunată de vântul puternic. Din fericire, nu au fost victime.


Incendiul nu a fost stins nici după 12 ore, dar este sub control. Purtătorul de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile, a declarat, potrivit Digi 24, că s-a prăbușit structura de rezistență a uneia dintre clădiri și de aceea pompierii nu au putut pătrunde înăuntru. S-a acționat însă toată noaptea pentru stingerea incendiului. Purtătorul de cuvânt a dat asigurări că pentru locuitorii din zonă nu există niciun pericol cu excepția unui disconfort cauzat de fum. Deocamdată nu s-au stabilit cauzele incendiului.


''Incendiul a fost localizat. Nu mai există risc de extindere. Se lucrează pentru lichidarea focarelor, iar asta poate dura ore bune. Riscuri în plus nu există'', a declarat, la România TV, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.


"Conform procedurilor în vigoare, Agenția Națională pentru Protecția Mediului a deplasat, la fața locului, un auto-laborator care, în prezent, prelevează probe pentru a determina compușii chimici care se regăsesc în norul de fum, precum și concentrația acestora. Măsurătorile auto-laboratorului vor continua până ce incendiul va fi stins în întregime.


Din datele prelevate până în acest moment nu există depășiri la indicatorii măsurați. Din evaluarea concentrațiilor de poluanți măsurați la stația de măsurare fixă a calității aerului (partea Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului) amplasată în Balotești NU s-au identificat variații ale concentrațiilor față de normal pentru niciunul dintre poluanții măsurați.












Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5028 secunde