Incendiile și canicula, dușmanii constănțenilor în această perioadă

207
Incendiile și canicula, dușmanii constănțenilor în această perioadă - incendiile1-1501859466.jpg
Județul Constanța a fost lovit de valul de căldură, temperaturi extreme, disconfort termic accentuat, iar temperaturile maxime au depășit chiar și 39 de grade Celsius. Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" atrag atenția că temperaturile ridicate pot afecta persoanele care se expun timp îndelungat la soare și pot favoriza producerea incendiilor de miriști, a vegetației uscate sau a fondului forestier.

În vederea evitării unor astfel de evenimente, care pot pune în pericol viața oamenilor, bunurile materiale și mediul, reprezentanții ISU "Dobrogea" recomandă persoanele vârstnice, copiilor și bolnavilor cu afecțiuni cronice, cardiace și respiratorii, să evite deplasările în aer liber, între orele 11:00 - 18:00, dar și locurile aglomerate.

"În cazul expunerii la soare trebuie, obligatoriu, să fie folosite mijloace de protecție (pălării, umbrele, ochelari de soare, îmbracăminte subțire, preferabil din țesături naturale și în culori deschise). Se recomandă creșterea consumului de apă și evitarea alimentației bogată în grăsimi, în special de grăsimi animale și a consumului de cafea sau băuturi alcoolice", vă sfătuiesc reprezentanții ISU.

Echipajele SMURD sunt pregătite să intervină pentru acordarea primului ajutor medical calificat, iar celelalte echipe de intervenție vor acționa pentru limitarea efectelor produse de aceste schimbări ale vremii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7197 secunde