Incendiile la instalațiile electrice, o problemă spinoasă. Cum le prevenim

146
Incendiile la instalațiile electrice, o problemă spinoasă. Cum le prevenim - incendiilelainstalatiileelectric-1411314567.jpg

Articole de la același autor

Incendiile provocate de instalațiile electrice au o pondere în totalul incendiilor cu pierderi materiale importante și, în unele cazuri, și cu pierderi de vieți omenești. 


Atunci când vă mutați într-un imobil este foarte important să verificați cu atenție instalația electrică. Ideal ar fi să evaluați acest aspect înainte de a face achiziția. O instalație veche poartă riscul de incendiu sau de avariere a aparatelor electrice din casă. Reparațiile pot fi extrem de costisitoare, mai ales dacă va fi nevoie să înlocuiți o parte din sistemul electric ascuns, din pereți. În cazul în care observați că priza se mișcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, va trebui să cereți ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului și pentru izolarea zonei respective. Un scurt circuit poate duce la incendiu. 


Cele mai multe incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent. Avertismentul vizează mai mult electrocasnicele de putere electrică mare (frigider, mașină de spălat etc.). Alocați,pe cât posibil, fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniți mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi, provocând în scurt timp un incendiu.


Fie că este vorba de reparația unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranțe, improvizațiile reprezintă un pas sigur către incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolație poate crea un scurt circuit sau o descărcare de curent. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Eveniment : Incendiu terbil în apropiere de Constanța
Joi, 18 Septembrie 2014
Stire din Eveniment : Incendiu la Complexul Turist Enigma
Marţi, 16 Septembrie 2014
Stire din Eveniment : Incendiu la Agigea, la antenele Radionav
Pagina a fost generata in 0.4412 secunde