IMAGINI DEVASTATOARE / Explozie în Constanța. Șase apartamente, făcute praf din cauza unei butelii

1669
3

Articole de la același autor

Două persoane au ajuns la spital, după ce locuința în care se aflau a explodat, din cauza acumulării de gaze. Proprietara apartamentului l-a chemat pe vecinul de la parter pentru a o ajuta să schimbe butelia, însă în momentul în care a aprins aragazul, imobilul a sărit în aer. Alte cinci apartamente au fost afectate în urma deflagrației. 


O activitate care ar fi trebuit să fie simplă s-ar fi putut transforma într-o tragedie. O femeie de 53 de ani s-a apucat, ieri, în jurul prânzului, să facă de mâncare. La un moment dat, Constanța Costea a observat că butelia este pe terminate, așa că l-a chemat pe vecinul de la parter, Virgil Suciu, de 58 de ani, pentru a o ajuta să schimbe butelia, care se afla în bucătăria improvizată de pe balcon. În momentul în care a aprins aragazul, pentru a verifica dacă este totul în regulă, butelia a explodat. Incidentul a avut loc într-un apartament de pe strada Barbu Delavrancea, la blocul 33A. 


Mai multe echipaje de pompieri și descarcerare 
Imediat, un vecin a sunat la 112 și i-a anunțat pe pompieri că a auzit o explozie, iar apartamentul lui a fost zguduit. Neștiind despre ce este vorba și gravitatea evenimentului, militarii constănțeni au ajuns la fața locului cu mai multe echipaje, dar și cu descarcerarea. 
"La ora 12.39, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța a preluat un apel venit de la un cetățean care semnala producerea unei explozii în Municipiul Constanța, pe strada Barbu Delavrancea. Imediat, două autospeciale cu nouă pompieri coordonați de un ofițer s-au deplasat în zona indicată, dar și un echipaj pentru descarcerare, întrucât nu se cunoștea gravitatea evenimentului și urmările acestuia", explică Paula Anghel, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea. 


Vecinul de la parter a suferit un atac de panică 
În urma deflagrației, femeia, care se afla exact lângă aragaz, a suferit arsuri de gradul al II-lea și a fost transportată de urgență la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. De asemenea, vecinul care a ajutat-o să schimbe butelia a ajuns în atenția medicilor, acesta suferind un atac de panică. Medicii spun că ambele persoane sunt conștiente și cooperante. 
"Ajunse la adresa indicată de apelant, echipajele de pompieri au constatat că explozia a fost produsă de o acumulare de gaze de la butelia de la aragaz și nu a fost urmată de incendiu. În apartamentul afectat au fost găsite două persoane care prezentau arsuri, ambele fiind preluate de două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean și transportate la Spitalul Județean", spun pompierii constănțeni. 


Subprefectul cere analiza clădirii 
Apartamentul femeii a fost grav avariat, iar alte cinci apartamente au fost afectate de deflagrație. Vecinii spun că, în momentul în care s-a produs explozia, ușile de la intrare au crăpat. 
"Eram exact lângă ușă când am auzit bubuitura. Imediat, aceasta s-a crăpat, iar mai multe lucruri, așezate într-un raft, undeva sus, au căzut. A fost spart și geamul de la intrarea în bloc. Deflagrația a făcut praf tot blocul", a povestit vecinul de la etajul patru. 
"La o primă evaluare, explozia a afectat doar apartamentul în care s-a produs, însă, fiind vorba de un bloc de apartamente, subprefectul Radu Volcinschi a solicitat Inspectoratului de Stat în Construcții un punct de vedere privind structura de rezistență a imobilului și modul în care aceasta a fost afectată sau nu", au mai precizat reprezentanții ISU Dobrogea. 


Comentează știrea

Pintea
8 februarie 2014
Ceasul rau

Multi batrini tin pe balcon 1-2 butelii de rezerva ,cum a facut si persoana respectiva, ceea ce nu este bine.Cand schimbi o butelie prima data deschizi geamul ,camera sa fie aerisita, Evitarea unor accidente de acest tip se poate face simplu, respectând câteva măsuri simple când se înlocuiește butelia. Prima și cea mai importantă este montarea unei garnituri noi, pe care producătorii au obligația de o atașa pe fiecare recipient. Verificarea furtunului este, de asemenea, importantă, pentru că, în timp, materialul îmbătrînește, crapă și scapă gaz. Niciodată racordul nu se verifică folosind flacără, ci doar apă cu săpun. Orice butelie care are probleme la robinet sau are filetul deteriorat, astfel încât nu se mai poate realiza un racord etanș nici măcar folosind o garnitură nouă, trebuie dusă înapoi la comerciantul de la care a fost achiziționată . Ar trebui retrase buteliile negre ,care sunt foarte vechi ,iar buteliile defecte ar trebui scoase de pe piata de catre comercianti.

Miruna
8 februarie 2014
asa e,multi batrani au ajusn degeaba la varsta lor inaintata,parca nu acumulat nimic de a lungul vietii

o dovada clasica sunt votacii batrani care voteaza ca decerebratii pe mazare

Răspuns la: Ceasul rau
Adăugat de : Pintea, 8 februarie 2014
Multi batrini tin pe balcon 1-2 butelii de rezerva ,cum a facut si persoana respectiva, ceea ce nu este bine.Cand schimbi o butelie prima data...
COMUNISTU'
9 februarie 2014
asa cap asa gandire

miruna( M mic ) ca la asa cap asa gandire. Tu n-ai mama sau tata sau tu te-ai nascut prin clonare pe cale sintetica? Ma si gandesc daca esti " cerebrata" ca nu praea dai dovada sa ceva creier.

Răspuns la: asa e,multi batrani au ajusn degeaba la varsta lor inaintata,parca nu acumulat nimic de a lungul vietii
Adăugat de : Miruna, 8 februarie 2014
o dovada clasica sunt votacii batrani care voteaza ca decerebratii pe mazare

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0958 secunde