ICCJ: Nuțu Cămătaru rămâne în arest

112
ICCJ: Nuțu Cămătaru rămâne în arest - nuucmtaru-1401528484.jpg

Articole recomandate

Ion Balint, cunoscut ca Nuțu Cămătaru, rămâne în arest, a decis definitiv, vineri seară, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), care a admis contestația procurorilor față de punerea acestuia în libertate, relatează Mediafax.
Curtea de Apel București aprobase, anterior, o cerere prin care Nuțu Cămătaru solicita judecarea în stare libertate. Parchetul instanței supreme a atacat însă decizia Curții de Apel, iar contestația procurorilor a fost admisă.
Astfel, instanța supremă a casat, în parte, decizia Curții de Apel și a decis, la rejudecare, ca Nuțu Cămătaru să rămână în arest.
În acest dosar, Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial București au trimis în judecată 54 de inculpați, printre care Ion Balint, Vasile Balint (zis Sile Cămătaru) și Cristian Radu Roșca.
Frații Balint au fost arestați preventiv în 23 februarie 2013. În 12 noiembrie 2013, Sile Cămătaru a fost eliberat, dar are interdicție de a părăsi Capitala.
Grupările infracționale organizate Cămătarii și Sportivii erau specializate în săvârșirea de infracțiuni de violență - șantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat și omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă letală fără drept, potrivit DIICOT.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.462 secunde