Hoții stau cu ochii pe copii, femei singure și bătrâni

290
1
Bijuteriile, telefoanele mobile, poșetele și borsetele sunt obiectele pe care "pun ochii" hoții prima dată. Și din care se "servesc" foarte simplu: le smulg pur și simplu din mâna, de pe umărul sau de la gâtul proprietarilor. Și să nu credeți că dumneavoastră nu aveți cum să deveniți victime. Tupeul hoților e îndeajuns de mare, însă au și ei "preferințele" lor: bătrânii, vârstnicii și femeile singure. 

Polițiștii constănțeni vă sfătuiesc să fiți cu luare aminte. Astfel, evitați să purtați la vedere ostentativ bijuterii bani sau telefoane mobile. Alegeți cu grijă traseul pe care vă deplasați, mai ales după lăsarea serii. Evitați aleile întunecate, parcurile și locurile pustii. Nu vă încărcați "ca un brad de Crăciun" cu plase și sacoșe de tot felul. Veți atrage atenția hoților. Dacă un prieten vă conduce acasă, rugați-l să aștepte până intrați în locuință în deplină siguranță. Evitați să intrați în lift cu persoane necunoscute. În fine, dacă sunteți agresați, țipați. Asta îi poate descuraja pe agresori. 

"Nu uitați. Viața este mult mai prețioasă decât bunurile dumneavoastră. Nu opuneți rezistență dacă agresorul este înarmat sau este mai puternic decât dumneavoastră. Încercați să rețineți cât mai multe semnalmente ale agresorului: înălțime, culoarea părului, îmbrăcămintea etc.", vă mai sfătuiesc polițiștii.

Comentează știrea

Sorin
26 martie 2013
Hai sa evitam Romania!?

Pai bijuteriile nu erau pana ieri facute tocmai ca sa aduca un plus de ,,ceva'' celei/celui care le poarta ? Si daca te mai si suna cineva,poate chiar important,nu raspunzi,ca sa eviti tiganu'? Pana la urma,in societatea asta noi suntem la cheremul tuturor indivizilor malefici,fie ei hoti-talhari,fie purtatori de uniforme pusi pe rafuiala doar cu oamenii pasnici,fie alte soiuri de sefutei-sefuti-sefoi cretinoizi si rai,de necombatut din varfurile societatii.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2579 secunde