Hoții n-au frică de nimic: îți intră-n casă sau te fac la buzunare ziua-n amiaza mare. Când va fi Constanța un oraș sigur?

2342
3
Hoții n-au frică de nimic: îți intră-n casă sau te fac la buzunare ziua-n amiaza mare. Când va fi Constanța un oraș sigur? - furturile2-1481044271.jpg
În Constanța anului 2016 încă îți este frică să mergi noaptea pe stradă, să îți lași mașina în fața scării sau să dormi singur în casă. Infractorii acționează nestingheriți, la adăpostul întunericului sau chiar ziua în amiaza mare, încurajați de numărul mic de patrule și lipsa monitorizării video a domeniului public. Potrivit polițiștilor, în Constanța cele mai reclamate sunt furturile din autoturisme, asta și pentru că proprietarii mașinilor lasă diverse obiecte de valoare la vedere.

Spargerile de locuințe și autoturisme le ocupă agenților de poliție din ce în ce mai mult timp. Numărul reclamațiilor a crescut, la fel și cel al hoților prinși. Totuși, într-un fel sau altul, cei care comit faptele ajung în libertate, ajutați chiar de către victime prin înțelegerea amiabilă, și se întorc la ceea ce știu să facă mai bine. "Continuă să se înregistreze la un nivel foarte ridicat și reprezintă o prioritate pentru noi, furturile din autoturisme și am în vedere toate tipurile de furturi. De asemenea, ne preocupă și furturile din locuințe, am avut foarte mulți hoți prinși", a declarat pentru "Cuget Liber", comisarul șef Tudorel Dogaru, comandantul Poliției Municipiului Constanța.

Dincolo de înțelegerile între păgubiți și infractori, faptul că cetățenii își etalează bunurile de valoare pe Facebook și încearcă să epateze în acest fel, îi transformă într-o țintă pentru infractori. Fie că văd o poșetă de valoare într-un autoturism sau că au informații despre bunurile aflate într-o locuință, infractorii nu vor ezita să "atace" la prima ocazie.

După furturile din locuințe și autoturisme, cele mai multe reclamații primite de polițiști vizează furturile din buzunare. Doar în acest an au fost arestate 16 persoane care au acționat în acest mod. Deși numărul furturilor de acest gen nu este în creștere față de 2015, comandantul poliției dorește mai multă implicare pe liniile de transport în comun.

"În alte părți, furturile din buzunare sunt rar întâlnite, dar pe mijloacele de transport în comun avem un număr mare de furturi, chiar dacă anul acesta au fost arestate 16 persoane care au acționat prin acest mod de operare. Numărul este mai mic față de anul trecut, dar nu este satisfăcător din punctul nostru de vedere, ar trebui să facem mult mai mult pe această linie", a mai adăugat comisarul șef Tudorel Dogaru.

Criminalitatea din zona școlilor și liceelor din municipiul Constanța este în vederea polițiștilor constănțeni, care sunt nemulțumiți de modul de acțiune din prezent și simt nevoia de o schimbare în acest sens. Totuși, la nivelul orașului Constanța, criminalitatea se află în scădere cu 30%.

"Criminalitatea în zona unităților de învățământ ne preocupă. Din punct de vedere al priorităților și obiectivelor pe care noi le-am stabilit, evident că nu suntem mulțumiți cu ce se întâmplă și trebuie să schimbăm ceva în modul de acțiune al Poliției. Dacă ne referim la criminalitate în general, ce se întâmplă în municipiul Constanța, sau în zona Secțiilor 1 și 2 Rurale, din punct de vedere a infracționalității stradale, avem o scădere cu 30%, ceea ce reprezintă un lucru foarte bun", a conchis Tudorel Dogaru.

Comentează știrea

Pristanda, politist tomitan
7 decembrie 2016
Sin City

Niciodata acest oras nu va fi un oras sigur si civilizat,atat timp cat va fi condus de mafioti,penali si borfasi. Nimeni nu doreste monitorizarea cu camere de luat vederi a orasului.Absolut niciun partid nu sustine acest proiect.De ce??? Ptr ca acasa , au niste pramatii penale si care s-ar putea sa intre la puscarie datorita acestui sistem de monitorizare. Nimeni nu doreste reformarea acestei institutii de lachei denumita :Politia Locala. Toate putorile si spagagii lucreaza acolo.Niste dobitoci in uniforma. Domnule Hulubei oare ai pretentia ca acesti penali care ne conduc au interesul ca acest oras sa fie un oras sigur?Nu,ptr ca nici nu-i intereseza. Stiti cand vor fi interesati?Cand familiile lor vor fi afectate.Punem pariu, daca maine un membru al famililei lui Fagadau,Stroe, etc ar suferi un accident grav din cauza unui maxi-taxi, in secunda doi,acestea ar dispare de pe sosele?Punem pariu, daca copilul cuiva din primarie ar ajunge la spital in stare grava din cauza infractorilor, a doua zi primaria va incepe sa instaleze sistemul de monitorizare? Noua trebuie sa ne ajunga cutitul la os, ca sa ne desteptam si sa gandim rational.

constantean f f suparat pe nerespectarea legilor
7 decembrie 2016
Asta este coruptie

Faptul ca primaria nu vrea sa instaleze camere video pe strazi, cu toate ca in Constitutie spune ca primaria trebuie sa asigure SIGURANTA cetatenilor pe strada, este o dovada a coruptiei si a nerespectarii legii. Cu toate ca nu sunt procuror eu asa vad lucrurile. Am vrea sa cunoastem si parerea procurorilor in aceasta problema f grava.

stefan
7 decembrie 2016
hotomania

educatia elevilor se face acasa; daca multi parinti cer reducerea temelor si note mari sa nu ne mai plangem de infractori / exista destule firme srl care se declara falimentare dar au sedii luxoase; infractorii scapa prin grija parchetului !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.6327 secunde