Hoții din Constanța nu se tem de "Big Brother"

814
2

Articole de la același autor

Camerele video de supraveghere și sistemele de alarmă nu-i mai sperie pe hoții constănțeni. Au înțeles că mulți patroni de firme și proprietarii vilelor își montează camere video false sau sisteme de pază ineficiente, drept pentru care nu se mai feresc să spargă inclusiv imobilele care, chipurile, sunt protejate. Mai puțin de două-trei minute - atât au nevoie hoții pentru a sparge sediul unei firme sau o vilă și pentru a fura bunurile care-i interesează. Adică laptopurile, plasmele, bijuteriile - dacă vorbim despre locuințe - sau laptopurile și țigările - cele mai furate bunuri din incinta societăților. Timp în care reușesc să intre, să ia ce-i interesează și să se facă nevăzuți. Și, după cum au constatat polițiștii constănțeni, pe hoții autohtoni  nu-i mai împiedică nici faptul că imobilul pe care au pus ochii este prevăzut cu sisteme de securitate. 
Sisteme de alarmare montate degeaba 
Comparativ cu anii anteriori, anul 2013 se remarcă printr-o creștere a numărului furturilor din so-cietățile comerciale, ne-a precizat comisarul șef Gheorghe Lupșă, șeful Serviciului de Investigații Criminale, din cadrul Inspecto-ratului Județean de Poliție Constanța. 
"Ce este alarmant, însă, este faptul că a crescut numărul fur-turilor din societăți prevăzute cu sisteme de alarmare. În aceste situații, nu mai vorbim de minori, precum în cazul spargerilor de locuințe comise prin escaladare. Asupra acestor fapte ne vom concentra atenția. Sis-temele de alarmare sunt montate la limita legii, pentru a nu fi amendați pe Legea 333, dar fie sunt montate de mântuială, fie nu sunt eficiente, fie vorbim de «fake-uri», în cazul camerelor video. Iar hoții își iau măsuri, acționează rapid, în două-trei minute au furat și s-au făcut nevăzuți, până apucă echipajele de intervenție să ajungă la fața locului. Deși și agenții de la firmele de pază ajung în câteva minute, hoții sunt cu un pas înainte lor și cu un pas înaintea noastră", a afirmat comisarul șef. 
De altfel, drept dovadă că hoții sunt conștienți că majoritatea patronilor iau măsuri doar de fațadă pentru a-și proteja sediile firmelor, în decembrie, un studio foto a fost golit de aparatură de peste 55.000 de lei. Ulterior, în fața polițiștilor și a mass-media, păgubitul a mărturisit că avea montată o cameră video falsă și o alarmă interioară, care a sunat degeaba! 
De asemenea, nu ajută în prevenirea acestor furturi sau în prinderea rapidă a suspecților nici faptul că numărul polițiștilor de pe străzi a scăzut drastic în ultimii ani. 
Mai puține furturi din locuințe 
Pe de altă parte, potrivit cms. șef Lupșă, se observă o creștere considerabilă a furturilor de la raft. Copii de 14 ani, care fură telefoane mobile, bărbați și femei fără căpătâi care bagă câte un salam sau câte un parfum sub haine. Valoarea prejudiciului este mică, împotriva lor nu este luată nicio măsură de reținere, dar numă-rul acestor infracțiuni este tot mai mare. 
În schimb, a arătat polițistul, anul trecut au fost înregistrate mai puține furturi din locuințe. Și în aceste cazuri, hoții nu se mai tem de gratii - ba chiar au ajuns să le smulgă! - sau de sistemele de alarmare. Țintele lor sunt, în principal, casele din zonele mărginașe, cele din zonele slab iluminate public și, în județ, casele de vacanță. 


Comentează știrea

jan
22 ianuarie 2014
fara

in navodari dar si in alte localitati din constanta hotii nu se sperie nici macar de politie deoarece ei stiu ca politia nu intreprinde nimic in acest sens.daca esti furat primesti urmatorul raspuns de la politie : daca ai ceva informatii despre o persoana sa vii la noi sa ne spui iar noi il arestam

politia ce mai face?
22 ianuarie 2014
completeaza dosare

Pai cel mai bine ar fi sa ii prindem noi pe hoti si sa ii predam Politiei. Pentru ca Dansii nici macar cu dovezi ale sistemelor de supraveghere nu reusesc sa ii prinda.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5201 secunde