Video VIDEO - Grupare de traficanți de droguri, luată ca din oală de DIICOT

116
VIDEO - Grupare de traficanți de droguri, luată ca din oală de DIICOT - politiaperchezitie-1409307005.jpg

Articole de la același autor

O amplă grupare infracțională, care acționa în București și în mai multe județe din țară, și avea ca preocupări cultivarea, fabricarea și distribuirea cannabisului, a fost destructurată de procurorii DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, în urma probatoriului administrat în perioada 2013-2014, rezultă suspiciunea rezonabilă că membrii grupării, folosindu-se de două societăți comerciale (cu trei puncte de lucru în sectoarele 1, 2 și 3 din București, precum și de patru site-uri web de promovare și distribuire a produselor societăților), sub paravanul desfășurării unor activități comerciale licite, distribuiau semințe de cannabis, nutrienți și echipamente specifice înființării și dezvoltării culturilor indoor și outdoor de cannabis.

Activitatea de documentare a activității infracționale desfășurată de membrii grupului infracțional organizat a vizat, în prima etapă, identificarea și descoperirea culturilor indoor înființate și întreținute de persoane care au procurat substanțele, semințele și echipamentele necesare de la cele două societăți comerciale.

Astfel, au fost descoperite 14 culturi indoor, în București și în județele Dolj și Teleorman, cu 990 plante de cannabis (masă vegetală aprox. 125 kg), precum și 41,5 kg cannabis pregătit pentru vânzare. Cantitățile de cannabis rezultate erau distribuite în capitală, în special, în zona Centrului Vechi.

În urma perchezițiilor realizate, au fost confiscate:

- peste 29.000 semințe de cannabis, în valoare de aprox. 1. 020. 000 lei;

- echipamente de întreținere, preparare, instalații de iluminat, de filtrare a aerului, de umidificare, de irigare programată, de reflectare a luminii, de ermetizare, de încălzire pentru cultivarea indoor a plantelor de cannabis, nutrienți, stimulatori de creștere etc., în valoare de peste 650.000 de lei;

- 1.180 de euro, 9.155 de lei;

- trei laptop-uri, cinci hard diskuri, șase telefoane mobile, șase cartele SIM.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.332 secunde