Grupare de trafic de migranți, destructurată la Constanța

647
Grupare de trafic de migranți, destructurată la Constanța - fondmigranti1-1366306750.jpg
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au destructurat o grupare de trafic de migranți, formată din cetățeni bulgari, care racolau și călăuzeau sirieni pentru a ajunge în state din Spațiul Schengen. Migranții au recunoscut că voiau să ajungă în Germania și urmau să plătească nu mai puțin de 40.000 de euro. 

În urma cercetărilor polițiștilor de frontieră români și a celor bulgari, au fost reținuți cinci bulgari și un german, care sunt cercetați pentru trafic de migranți. De asemenea, oamenii legii au reținut zece cetățeni de origine arabă care au intrat ilegal în țara noastră. Migranții au declarat că au plătit 10.000 de euro pentru a ajunge în Bulgaria, urmând să le dea traficanților bulgari alți 30.000 de euro în momentul în care ajungeau cu toții la destinație - Germania.

Familie de arabi cu opt copii minori

Polițiștii de frontieră din Ostrov au fost informați de autoritățile de frontieră bulgare despre un grup de migranți care intenționează să intre ilegal în România. Oamenii legii au identificat, pe raza localității Almalău - județul Constanța, aflată în apropierea frontierei cu Bulgaria, un Volkswagen Golf, un Opel Astra și un Peugeot, toate înmatriculate în Bulgaria, conduse de trei bărbați, în care se mai aflau zece persoane, care nu își justificau prezența în zonă. Oamenii legii au stabilit că cei trei șoferi sunt cetățeni bulgari, iar pasagerii sunt de origine arabă - nouă cetățeni sirieni, din care opt erau minori, cu vârste cuprinse între un an și 12 ani, și un irakian. Ulterior, polițiștii au descoperit că pasagerii formează o familie cu opt copii.

"Eram în vizită pe la frontieră"

Asupra celor zece arabi au fost descoperite șase pașapoarte cu însemnele autorităților bulgare, care aveau poze ale unora dintre cei opt minori depistați. În urma verificărilor efectuate cu ajutorul polițiștilor de frontieră bulgari, s-a stabilit că acestea sunt false.

În aceeași zi, în zona debarcaderului bacului din zona Ostrov, a fost oprit un Mercedes, de culoare neagră, în care se aflau alți doi bărbați - un german, Metin K., în vârstă de 29 de ani, și un bulgar, Atanas Y., de 19 ani. Inițial, cei doi bărbați au declarat că au intrat legal în țară, prin PTF Ostrov, și că se află în scop turistic în localitatea de frontieră. Însă, din primele cercetări, oamenii legii au descoperit că cei doi sunt implicați în călăuzirea grupului de migranți.

40.000 de euro pentru a ajunge din Turcia în Germania

Polițiștii constănțeni au stabilit că cei cinci bulgari și germanul au preluat migranții de origine arabă din localitatea bulgărească Târgoviște și i-au transportat până în apropierea frontierei cu România. De aici, cei șase membri ai rețelei i-au îndrumat pe migranți astfel încât să traverseze pe jos granița, urmând ca ei să intre legal în țară, prin punctul de frontieră, și să-i preia pe migranți din localitatea Almalău. "Capul" familiei de arabi le-a spus polițiștilor că a plătit 10.000 de euro pentru a ajunge ilegal în Bulgaria, din Turcia, iar pentru facilitarea ajungerii în Germania, le-a promis călăuzelor încă 30.000 de euro, sumă pe care urma să le-o înmâneze când ajung la destinație.

Polițiștii de frontieră le-au întocmit dosare penale celor zece arabi pentru trecerea frauduloasă a frontierei, iar cetățenilor bulgari și celui german, pentru trafic de migranți, toți fiind prezentați procurorilor în vederea luării măsurilor legale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Aprilie 2013
Stire din Eveniment : Jucării confiscate de Garda de Coastă
Pagina a fost generata in 0.3474 secunde