"Grozavul", trimis să spargă gheața din Delta Dunării

392

Articole de la același autor

Remorcherul maritim "Grozavul" a plecat, ieri, din Portul Constanța, pentru a interveni în sprijinul populației civile din Delta Dunării, între porturile Sulina și Tulcea. Misiunile principale ale navei vor fi spargerea gheții și asigurarea situațiilor de urgență, în colaborare cu autoritățile civile locale din județul Tulcea, în sprijinul populației civile.


Nava a ajuns ieri noapte în rada portului Sulina, unde a rămas ancorată până astăzi, când va intra pe Canalul Sulina și va începe misiunea. "Grozavul" este un remorcher maritim de salvare, care se află în dotarea Centrului de Scafandri din Constanța. Acesta are lungimea de 64,8 m, lățimea de 14,6 m și este dotat cu două motoare Diesel de 5.000 CP. 


"Destinația principală a remorcherului Grozavul nu este spargerea ghețurilor, dar în situația producerii unor calamități naturale, aceasta este în măsură să execute și misiuni speciale, în folosul populației civile, precum misiuni de transport materiale și alimente, misiuni de transport de persoane și de ajutor umanitar", au precizat reprezentanții Forțelor Navale Române.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4693 secunde