Gata cu mașinile înmatriculate în Bulgaria!

2568
2
Gata cu mașinile înmatriculate în Bulgaria! - masininumerestrainebulgaria132-1317149820.jpg

Articole recomandate

Dacă guvernanții români nu sunt în stare să pună piciorul în prag și să stopeze fenomenul înmatriculării mașinilor în Bulgaria, iată că vecinii de la sud ne dau o mână de ajutor.
Parlamentul de la Sofia va adopta în curând anumite amendamente legale care vor face imposibilă ca o mașină al cărei proprietar are domiciliul într-o altă țară să continue să poarte un număr de înmatriculare din Bulgaria, a dezvăluit Borislav Bogoev, vicepreședinte al Comisiei bulgare de supraveghere financiară de la Sofia, citat de Agerpres.


Bogoev a declarat că, prin modificările legale, noul proprietar al unui vehicul auto va fi obligat să-l înmatriculeze la adresa sa de domiciliu în termen de 14 zile după achiziționare. După expirarea a două săptămâni de la achiziționare, vechiul număr de înmatriculare a vehiculului își va pierde valabilitatea. În acest fel nu va mai fi posibil ca vreun român să-și cumpere un autoturism din Bulgaria și să continue să-l conducă în țara sa fără să-i schimbe numărul de înmatriculare. Urmează să fie modificat și regimul de emitere a procurilor prin care cetățenii bulgari transferă dreptul de conducere a mașinii unei persoane terțe, a mai spus oficialul.
Borislav Bogoev a adăugat că, dacă vreun autoturism înmatriculat în Bulgaria produce un accident în România, despăgubirile sunt plătite de compania de asigurări din Bulgaria, sau în cazul în care acesta nu are poliță de răspundere civilă auto - de Fondul de garantare din Bulgaria. În momentul de față, la acest fond au fost reclamate despăgubiri de peste 33 milioane de euro. Este vorba de fapt de scurgerea unor capitaluri naționale din Bulgaria către România.
Reprezentanții sectorului de asigurări din Bulgaria au notat că cea mai mare problemă pentru ei este că media primelor de despăgubire în România este mult mai mare față de cea din Bulgaria. În același timp, prețul polițelor de asigurare în Bulgaria este mai mic decât în România. O altă problemă ar fi că asiguratorii nu au cum să facă o evaluare personală a riscului când este vorba de un șofer român deoarece nu dețin nici un fel de informații despre persoana respectivă.

Nu plătesc taxe
Fenomenul mașinilor înmatriculate în Bulgaria pe drumurile românești nu aduce daune numai companiilor de asigurări din cele două state, ci mai ales sistemelor fiscale ale României și Bulgariei, a semnalat și Kosta Ciolakov, vicepreședinte al Asociației asiguratorilor din Bulgaria. În majoritatea cazurilor, mașinile își schimbă proprietarul printr-un contract de vânzare-cumpărare încheiat între un cetățean bulgar și un cetățean român. Acest contract rămâne însă secret pentru autoritățile române, fiind folosit numai în Bulgaria. În țara sa, românul nu conduce autoturismul pe baza acestui contract, ci pe baza unei procuri potrivit căreia proprietarul autoturismului ar fi cetățeanul bulgar. În acest fel, nici vechiul, nici noul proprietar al mașinii nu plătesc taxe. Această practică există din cauza unor notari bulgari care emit asemenea procuri, deși știu că autoturismul nu mai aparține vânzătorului.

Comentează știrea

JFK
28 septembrie 2011
au gasit deja solutia

au gasit deja solutia....asta cand au anuntat ai nostri ca vor sa bage 3 luni ptr masinile din bulgaria...au gasit solutia....barfa e ca doar cu 50 de euro ai obtinut rezidenta si asa poti circuli cu ea si in Romania.

Andrei
13 decembrie 2011
Rusine

Domnilor...asta e cea mai mare problema a noastra a romanilor....tara arde si baba se piaptana!!! Hai sa bagam sula in coasta romanului de rand!! Spun ei ca in 10% din acidentele auto pe anul 2010 sunt implicate masini inmatriculate in alta tara.Asa o fi dar fiind implicat intr-un accident nu inseamna ca l-ai provocat a?!!!! Posed o masina inmatriculata in bulgaria dar chiar daca nu era asa tot eraam plin de sila fata de cei ce se fac ca, conduc tara asta . Rusine domnilor si doamnelor, rusine.....

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Harta morții a Constanței
Pagina a fost generata in 0.4673 secunde