Galerie foto. Ziua Pompierilor, marcată și la Constanța

212
Lucrează în slujba cetățeanului și intervin pentru a salva viețile oamenilor. Luptă neîncetat pentru a asigura un climat de încredere și siguranță, intervin cu profesionalism ori de câte ori este nevoie. Vorbim despre pompieri, care, ieri, au sărbătorit "Ziua Pompierilor din România", ziua în care și-au amintit de colegii căzuți la datorie și se celebrează curajul și devotamentul.

"Sărbătorim cu un viu sentiment de prețuire față de trecut și un adânc simț de răspundere față de prezentul și viitorul semenilor noștri. Aflați mereu în slujba cetățenilor, pompierii militari nu au pregetat nicio clipă să intervină oricând și oriunde a fost nevoie de ei. De-a lungul timpului, tipologia operațiunilor a devenit complexă, astfel că, în prezent, pompierii militari acționează pentru stingerea incendiilor, acordarea primului ajutor calificat, descarcerarea persoanelor implicate în accidente, asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată, înlăturarea efectelor fenomenelor meteo periculoase, a accidentelor chimice sau de materiale periculoase, intervin la cutremure sau alunecări de teren și în multe alte situații care pun în pericol viața și bunurile oamenilor", se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea".

Moment de reculegere

Ieri, s-au împlinit 167 ani de la luptele din Dealu Spirii, iar pompierii constănțeni au sărbătorit în Piața Ovidiu, la ceremonia religioasă și militară luând parte și subprefecții Constanței. În cadrul manifestărilor, trei ofițeri și trei subofițeri au fost avansați în grad înainte de termen și s-a ținut un moment de reculegere în memoria slt. Daniel Fripis, care a murit la datorie, la sfârșitul lunii august.

"Nu e nimic mai nobil decât salvarea unei vieți. Efortul necesar salvării unei singure vieți e însă mai mult decât poate cuprinde o frază spusă la un moment de sărbătoare - epuizare, deshidratare, arsuri, accidentări și uneori, chiar pierderea propriei vieți. Pompierii au devenit salvatorii universali, cei care sunt prezenți întotdeauna la datorie indiferent de natura urgenței: incendii, accidente, cazuri medicale, misiuni de căutare salvare sau orice altă situație care pune viața cetățenilor în pericol. Le sunt recunoscător pentru statornicia cu care își respectă jurământul! Cu ocazia Zilei Pompierilor, le spun La mulți ani! și le urez sănătate lor și familiilor care îi așteaptă cu emoție la fiecare sfârșit de tură, acasă", a scris secretarul de stat Raed Arafat, pe pagina sa de Facebook. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 13 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Piața Ovidiu, invadată de pompieri!
Duminică, 06 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Pompierii constănțeni sunt în alertă
Duminică, 13 Septembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Iohannis, mesaj pentru pompierii români
Pagina a fost generata in 0.9765 secunde