GALERIE FOTO / LACRIMI ȘI DURERE LA CĂPĂTÂIUL LUI VIRGIL COMAN / Sute de persoane îl vor conduce pe ultimul drum

6291
1
UPDATE: Conducerea Universității Ovidius și-a exprimat regretul profund față de pierderea unui om de valoare al Constanței. "Este o pierdere mare, atât pentru noi, cei care-l cunoșteam, cât și pentru Constanța. Era un om minunat, care nu avea în vocabular cuvântul nu. Nu refuza pe nimeni si ajuta pe toti", l-a descris în câteva cuvinte făcută de Enache Tușa, profesor universitar, prieten si coleg cu Virgil Coman.


UPDATE: Catedrala Sfinții "Petru și Pavel" a devenit neîncăpătoare odată cu începerea slujbei oficiate de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Adrian Nicolaescu, prefectul județului Constanța, Doina Pauleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța, Elena Frâncu, fostul director al Direcției pentru Sport si Tineret Constanța sunt câțiva dintre cei care au venit să depună coroane de flori si să asiste la slujbă. De asemenea, prezenți sunt și primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, cât și fostul primar, Nicolae Matei.




UPDATE: Slujba religioasă susținută de IPS Teodosie a luat sfârșit. În acest moment, se tin cuvântări din partea personalităților prezente la tristul eveniment. Este vorba despre reprezentanți de marcă ai tuturor mediilor vieții publice constănțene, de la profesori, cercetători și medici, până la parlamentari, primari și politicieni. Toți vorbesc cu lacrimi în ochi despre OMUL care a fost Virgil Coman.


Au luat cuvântul, până acum, prof. Vasile Sârbu, prefectul Adrian Nicolaescu, Ioan Drăgan - Arhivele Naționale, istoricii Valentin Ciorbea, Costin Scurtu și Marioara Cojoc, Elena Frâncu.




UPDATE:
IPS Teodosie i-a propus prefectului județului Constanța Adrian Nicolaescu să îl facă cetățean de onoare pe Virgil Coman.


Sute de oameni, prieteni, colegi și familie, au venit la Catedrala Sfinții Petru și Pavel din Constanța, pentru a depune coroane de flori și a-și lua rămas bun de la Virgil Coman, directorul Serviciului Județean al Arhivelor Naționale Constanța.


Catedrala este plină de oameni care l-au cunoscut și iubit pe îndrăgitul istoric, oameni care nu reușesc să își explice și să creadcă că Virgil Coman, la doar 43 de ani, nu mai este printre  cei vii.


Trecut în neființă vineri, acesta va fi înmormântat, astazi, la Cimitirul Central din Constanța.



Comentează știrea

Oana
7 august 2016
....

Catedrala Sintii "Petru si Pavel"

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1787 secunde