Galerie FOTO. Explozie puternică în centrul Constanței. A aruncat tot blocul în aer pentru că avea datorii

1053
1

Articole de la același autor

O deflagrație puternică s-a produs, vineri, în centrul municipiului Constanța, într-un bloc situat pe strada Partizanilor. Locatarii blocului LV 41 au fost scoși din casă de bubuitura puternică, iar ceea ce au văzut este demn de filmele de groază: un bărbat alerga, în flăcări, pe casa scării. Nici nu au apucat să îl ajute, pentru că acesta s-a făcut nevăzut. Este vorba despre Valentin Șincu, proprietarul apartamentului cu numărul 6, situat la etajul 1, în locuința căruia s-a produs deflagrația. Imediat după bubuitură a început să iasă un fum negru, dens din apartament, astfel că militarii de la ISU Dobrogea s-au chinuit, pe de-o parte, pentru a stinge incendiul, și pe de altă parte pentru a evacua persoanele din bloc. În urma exploziei, patru persoane au ajuns la spital. O victimă prezenta arsuri pe brațe, în timp ce alte trei au fost intoxicate cu fum. De asemenea, militarii de la ISU Dobrogea au evacuat 30 de persoane, iar 16 apartamente au fost inundate cu fum. Apartamentul în care s-a produs explozia a fost distrus complet. La fața locului s-au deplasat două autospeciale ale pompierilor, o autoscară și o ambulanță SMURD. Cauza incendiului este acumularea de gaze de la o butelie defectă, care nu era racordată la aragaz.

"Eforturile pompierilor militari nu au fost în zadar întrucât au reușit să mențină incendiul în limitele în care a fost găsit la sosirea echipajelor de intervenție, împiedicând propagarea acestuia. Astfel, pompierii au reușit să salveze apartamentele învecinate. Misiunea acestora s-a dovedit a fi îngreunată de vizibilitatea redusă cauzată de fumul dens", au precizat pompierii constănțeni.

"Era recalcitrant"

Administratorul blocului în care locuiește bărbatul în apartamentul căruia s-a produs explozia spune că acesta avea datorii mari la întreținere. De fiecare dată când îi cerea banii, bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, amenința că se va sinucide. Mai mult, vecinii acestuia spun că și în cursul zilei de joi a amenințat că va încheia socotelile cu viața. Proprietarul este cunoscut ca având probleme cu băutura, iar după producerea exploziei s-a făcut nevăzut, fiind rănit.

"A venit o dată de a plătit 1.300 lei și de două ori să ne amenințe, să ne avertizeze că se va împușca. Aseară (joi, 18 septembrie - n.r.) a spus că se împușca și va termina. Avea datorii la asociație, am zis să eșalonăm datoria, am vrut să-l ajut să se debranșeze de la căldură, să nu mai plătească iarna că nu mai locuia aici, locuia cu tatăl dânsului la casă. Nu a vrut să colaboreze și a plecat, era recalcitrant. Ne scrisese într-o hârtie: Satana 666! Dumnealui a zis că vrea să se omoare. Dar vă spun că aseară era foarte agitat. Le avea cu băuturile alcoolice", a declarat administratorul blocului LV41.

Locatarii sunt îngroziți. Aceștia afirmă cu tărie că bărbatul a provocat explozia intenționat pentru că nu-și putea plăti datoriile la întreținere. La fața locului s-a deplasat și o echipă de la Inspectoratul de Stat în Construcții, pentru a vedea dacă rezistența blocului a fost afectată și, implicit, dacă oamenii mai sunt în siguranță.

Polițiștii au demarat o anchetă, iar bărbatul a fost găsit, în jurul orelor 16, în spatele magazinului cora. Acesta prezenta vătămări corporale și a fost transportat la spital. Oamenii legii fac cercetări, iar dacă va fi găsit vinovat, va fi tras la răspundere. 

Comentează știrea

administrator im.becil
20 septembrie 2014
administrator im.becil

Nimeni vad ca nu spune de atitudinea im.becila a administratorului; de ce a trebuit sa-l bata la cap? Nu era mai simplu sa lase sa se acumuleze vreo 10.000-15.000 RON la intretinere, pt ca apoi sa poata sa-i scoata apartamentul la licitatie (executare silita)? Asa, paguba e si mai greu de recuperat! Pr.osti, id.io.ti si negh.iobi mai sunt administratorii/presedintii de blocuri!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0835 secunde