Galerie FOTO. Cum se roagă șoferii constănțeni de polițiști: "Se pun în fața mașinii, plâng!"

4289
7

Articole de la același autor

Polițiștii locali continuă acțiunea de "curățare" a municipiului Constanța de mașinile parcate neregulamentar. De la începutul anului, nu mai puțin de 4.000 de constănțeni au rămas, provizoriu, fără mașini. Iar taxa pentru a-ți lua autoturismul înapoi este destul de piperată. În acest sens, constănțenii încearcă diverse metode pentru a-i impresiona pe polițiștii locali, poate-poate scapă de sancțiune.

Tot mai mulți constănțeni rămân fără mașină pentru că parchează în locuri nepermise. Polițiștii locali ridică autovehiculele care "deranjează", care parchează sau staționează în locuri nepermise. Dovadă stau cele 4.000 de autoturisme ridicate pe parcursul acestui an. Mașinile care sunt ridicate se depozitează într-un parc auto de pe bulevardul Aurel Vlaicu. În momentul în care mașina v-a fost ridicată, pentru a o lua înapoi, trebuie să plătiți o taxă de depozitare, de 600 lei, la care se adaugă contravenția dată de polițiștii locali, care ajunge de la 200 la 1.000 lei. După primele 24 de ore de la ridicare, reprezentanții parcului auto vă vor cere, în plus față de sumele menționate anterior, câte 25 lei pe zi, penalizare.

"Avem oameni puțini, de aceea ne concentrăm pe autoturismele care încurcă, care sunt parcate neregulamentar sau ocupă abuziv locurile pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, avem polițiști locali care se deplasează în cartiere la solicitări, identifică autovehiculul și îl ridică. Acest lucru se face doar la o sesizare din partea persoanei care, spre exemplu, nu poate ieși cu autoturismul din garaj din cauza unei alte mașini care blochează accesul", precizează Daniel Bratu, directorul Poliției Locale Constanța.

Polițiștii locali afirmă că multe persoane nu se cumințesc dacă au fost sancționate o dată. Au fost cazuri în care șoferii au rămas fără mașină și de trei ori într-o singură săptămână!

Nu-ți iei mașina înapoi? Rămâi fără ea

Dacă nu mergeți la parcul auto pentru a plăti taxele și a revendica autoturismul într-un termen de un an de zile, mașina își va schimba "statutul" din ridicată în abandonată. Astfel, aceasta va fi transportată pe strada Vârful cu Dor, unde se va alătura miilor de alte mașini deja existente, fără stăpân sau nerevendicate. Din acel moment, atribuțiile revin primăriei, care poate dispune și valorificarea autoturismului, adică o poate scoate la licitație, o poate duce la casat sau la topitorie.

"Sunt și unii proprietari care nu mai revin pentru a-și lua autoturismul, însă de obicei vin chiar în ziua sancționării sau în câteva zile", conchide directorul Poliției Locale.

Nu merge cu plânsul

În timp ce unii își acceptă amenda, recunoscând că au greșit și au văzut semnul "interzis", alții sunt arțăgoși și, uneori, violenți. Polițiștii locali spun că au avut de-a face cu zeci de cazuri de șoferi și șoferițe care au început să plângă, cu scopul de a-i impresiona pe polițiști. Procedura, însă, este simplă: dacă mașina vizată a ajuns cu roțile pe platforma autospecialei de ridicări mașini, nu se mai poate face nimic. Dacă, însă, proprietarul se prezintă când mașina este în aer, autoturismul îi va fi înapoiat, iar persoana respectivă se va alege doar cu amenda.

"Unii proprietari sunt violenți, alții își acceptă amenda. Însă au fost și situații în care șoferii au venit și s-au pus în fața mașinii de tractat și nu voiau să se dea la o parte, persoane care au sărit pe platforma mașinii de tractat sau care s-au urcat în autoturismele lor deși acestea se aflau pe platformă, persoane care au încercat să ne impresioneze, au plâns, alții vorbesc urât. Sunt persoane și persoane", a povestit un agent de poliție locală. 

Comentează știrea

Alex
15 noiembrie 2014
Amenda

Pai da, noi suntem tara bogata, la fel si amenzile, foarte mari. In Bulgaria amenda e 25 Euro, si banii revin PRIMARIILOR, + amenda rutiera, la noi amenda e, cat? si revine unui privat, care se imbogateste LEGAL, nu e asa?

de ne no ro citi
15 noiembrie 2014
fm in gura

pe inter lopi nu aveti tu peul sa-i saltati ca va taie bucati cu sabiile. B-ati pus sa vanati oamenii cinstiti ji ghi me lelor. Sa-i ridicati pe-aia care blocheaza strazile si implicit traficul nu vreti. Numa sa va imbogatiti si sa-i saraciti pe oameni atat stiti, atat vreti. La pus ca rie cu pas ta ie si clica lui de ho ti!

dr akon
15 noiembrie 2014
politia locala nu își are rostul!!!

Politia locala at trebui sa facă ordine publica.Sa patruleze pedestru in locurile publice,unde sunt aglomerări de persoane,in locuri cu potențial criminogen,sa păzească instituțiile publice,instituțiile de învățământ,spitalele de stat si cele private(contra cost).Așa s-ar autofinanța si ar avea mai mult personal,mai bine plătit si de calitate mai buna.Acum ce face politia locala?Mai nimic.Pune caracatițe si aduce un bănuț la bugetul local plus ca menține in picioare afacerea vreunui acolit ai celor ce conduc orașul.

ada
15 noiembrie 2014
salut

Pai nenea mazare , bunicul meu de 65 ani ia fost ridicata masina zilele trecute, de unde sa iti dea el la buget 900 lei cat au cerut in total organele, cand toata pensia lui este de 750 de lei...chiar asa s-a ajuns. Ai ramas fara bani de Brazilia...mascota Dobrogei ce ai ajuns...si ai facut de ras toata urbea...

constantean
15 noiembrie 2014
politie fara atributii si fara responsabilitati

Hai sictir cu politia voastra locala.INFORMARE CATRE TOV.bratu:-IN URMA CU CEVA TIMP AM SUNAT LA POL.LOCALA SI AM INFORMAT CA NU POT IESI DIN CURTE DEOARECE AM POARTA GARAJULUI BLOCATA..STITI CE SA INTAMPLAT ? IN APROXIMATIV 7 ORE AM REUSIT SA DAU DE PROPRIETARUL MASINII SI AM REZOLVAT SITUATIA.DECI POLITIA LOCALA NU A AJUNS LA LOCUL RECLAMAT NICI PANA ASTAZI. ASA CA HAI SICTIR CU POLITIA VOASTRA DE PAZNICI CU 4 CLASE. POLITISTII FAC 4-5 ANI DE SCOALA SI TOT FARA PREGATIRE AJUNG PE TEREN SI VOI IN 6 LUNI VA CREDETI RAMBO.

bla
16 noiembrie 2014
:

jos mazare!! asta e solutia! Constanta are un potential f mare, dar acest "primar" nu are nici o legatura cu legile din Romania! Asteptam 2016 sa alegem din nou!

Munca la domiciliu
27 noiembrie 2014
Munca la domiciliu

Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi. Cautam oameni foarte hotarati si foarte seriosi care vor sa aiba un castig garantat, cu o munca interesanta si foarte usoara de numai 3 ore pe zi! Cerinte: - cunostinte minime PC - necesar calculator cu conexiune internet, rabdare,seriozitate. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.Veti trece mai intai prin instruire, apoi cine doreste, incepe sa lucreze. Castiguri 300 de dolari lunar! Solicitati detalii trimitand "info" la adresa de mail: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4992 secunde