GALERIE FOTO / Crimă pasională: Și-a strâns de gât soția, după care s-a spânzurat în ușa casei

962
4

Articole de la același autor

Sfârșit tragic pentru un cuplu din localitatea constănțeană Corbu: soțul, gelos din cale afară pentru că soția l-a părăsit pentru un vecin, a omorât-o pe femeie, după care s-a spânzurat. 


Acestea sunt primele concluzii ale anchetatorilor; dar ce s-a întâmplat, cu exactitate, urmează să se stabilească după efectuarea necropsiei și refacerea firului evenimentelor, pe baza probelor ridicate de la fața locului. 
Oamenii legii au fost anunțați de tragicul eveniment, ieri dimineață, la ora 9,00, iar cel care a făcut șocanta descoperire a fost chiar noul iubit al femeii, Ion Velea. 


După 26 de ani de căsnicie, s-a mutat la vecin


Gheorghița și Ion Spiridon, de 41 și respectiv 42 de ani, au fost căsătoriți 26 de ani. O viață de om, spun vecinii, dar presărată cu neînțelegeri, după cum ne-a mărturisit chiar mama femeii, Chivuța Alexandru. Nu o dată femeia a plecat de acasă, refugiindu-se la mama ei, spunând că gata, nu se mai întoarce la cel cu care avea doi copii. Dar apoi se întorcea, sperând că va fi mai bine. 


În urmă cu trei săptămâni, Gicuța, cum o alintau apropiații, și-a făcut din nou bagajele și s-a mutat. Dar nu departe, ci în gospodăria învecinată, în casa lui Ion Velea. 


"Era un bărbat foarte gelos, tocmai de aceea s-au mai despărțit. Acum își găsise pe băiatul acesta, iar el (n.r. - soțul) era foarte gelos. Că de ce l-a lăsat și s-a măritat. Și nu-i era ușor, căci dacă ea ieșea prin curte, el vedea, căci gospodăriile sunt învecinate. De când am aflat ce s-a întâmplat, nu mă mai opresc din plâns. Să-i ierte Dumnezeu pe amândoi, dar mare suferință ne-a provocat", povestește mama femeii. 


Și, spun oamenii din sat, faptul că a fost părăsit pentru vecin a fost de nesuportat pentru soțul femeii, care ar fi amenințat, în trecut, că se sinucide dacă femeia nu se întoarce la el. 


Găsiți morți de noul iubit 


Ieri dimineață, cei doi soți au fost găsiți morți, în locuința noului iubit al femeii, iar descoperirea a fost făcută chiar de acesta, când s-a întors de la serviciu. Lucrează ca agent de pază și a fost în tura de noapte, ajungând acasă în jurul orei 8,00. Abia a trecut de poartă, a făcut câțiva pași și l-a văzut pe vecinul său spânzurat de bolta de vie, în dreptul intrării în casă. Nu a avut putere să continue drumul, ci s-a întors și, alarmat, și-a anunțat un vecin. Împreună au sunat la Serviciul unic de urgență 112. Abia după sosirea polițiștilor s-au îndreptat din nou spre locuință. Împreună cu oamenii legii au intrat în casă și au văzut-o pe femeie moartă, în pragul dormitorului. Era îmbrăcată în pijamale și avea mai multe vânătăi pe corp și urme în jurul gâtului, care sugerează faptul că a fost strangulată. 


"Eu am intrat odată cu polițistul care a ajuns primul aici. Chiar ne-am spus că «să vezi că și ea este moartă în casă!». Și așa a fost! Polițistul a deschis ușa și am văzut-o pe ea întinsă peste prag, cu cămașa de pijama desfăcută, cu brațele pe lângă cap și în picioarele goale", ne-a spus unul dintre vecini. 


Gelozia e de vină! 
După puțin timp, la fața locului au ajuns și polițiștii criminaliști, specialiștii de la Medicina Legală și un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, care a coordonat ancheta. Pentru a putea desfășura investigațiile, oamenii legii au trebuit să blocheze strada Lăstunului, împrejmuind gospodăria. Cercetarea la fața locului a durat ore bune, timp în care în dreptul locuinței s-au strâns rude și vecini, șocați de cele întâmplate. 


Despre Ion Spiridon, vecinii spun că era muncitor. "A avut oi, capre, vaci, era gospodar, muncea din greu. Apoi, anul trecut au fost plecați împreună în afară, nu știu ce au muncit pe acolo", ne-a spus unul dintre localnicii adunați. Muncitor, dar "era gelos, pentru că el dormea la stână, nevasta acasă și se gândea că cine știe ce făcea". "Păi cum se făcea, se auzea prin sat că sărea gardul la vecinul!", a intervenit și un alt vecin. Mai în glumă, mai în serios, oamenii spun că auziseră că între cei doi fusese o romanță mai veche, confirmată când femeia s-a mutat la iubitul ei. "Iar gestul acesta i-a pus capac lu´ bărba-su!", a adăugat un altul. 


Primele concluzii 


Din primele cercetări, anchetatorii bănuiesc că fostul soț a intrat peste femeie în casă, în timpul nopții, iar între ei a izbucnit un conflict, în urma căruia acesta i-a curmat viața, ulterior spânzurându-se. 
Trupurile celor doi au fost transportate la morgă, pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cu exactitate a cauzelor celor două decese. 


Comentează știrea

dr akon
11 februarie 2014
Curva.

Dumnezeu sa ii odihneasca!Nu ma pot abtine insa sa o fac vinovata p femeie.Adica,prostu doarme la stana,ca sa aibe familia de toate iar taratura se beleste cu vecinu.Ca e greu singura noaptea(Ca deh casa care n-are pu...la nu-I casa satula)Iar el Mai bine aducea acasa o prospatura decat sa faca asa fapta.Pacat.Cum am Mai spus zona rurala a Constantei este o gaura neagra

@ dr akon
11 februarie 2014
Felicitari baiatule !

Dupa mintea tea,femeia este doar un obiect de inventar la casa barbatului.In cazul nostru vorbim despe femeia oita.Saracul cioban de la stana a plecat sa-si recupereze oaia ratacita.Si a gasit-o.Sa-ti traiasca neuronii ! In anul 2012,eu am vazut un berbec cu sapca rosie.Berbecul din povestea mea a intrat in sectia de votare insotit sase mioare.Uite ca rimeaza.Pentru isprava asta,Berbecul Municipal a primit in dar o cruciulita sfintita.Din ziua aia Berbecul Municipal,sau Merinosul de USL a ajuns berbec model in orasul nostru.Minunea de la malul marii,berbecul voteaza.

Răspuns la: Curva.
Adăugat de : dr akon, 11 februarie 2014
Dumnezeu sa ii odihneasca!Nu ma pot abtine insa sa o fac vinovata p femeie.Adica,prostu doarme la stana,ca sa aibe familia de toate iar taratura se...
vio
11 februarie 2014
dr akon,un alt barbat bolnav psihic(ca si criminalul()

astia justifica orice crima dand mereu vina pe femeie

sf. dracu
11 februarie 2014
mate 2

adica el avea 16 ani si aia 15 cand s-au luat? cine i-a cununat, bulibasha? sau e purul profesionalism cuget liber?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9315 secunde