Gafe incredibile la încadrările din sursă externă. Candidați respinși, dar trecuți mai departe, CNP-uri publicate pe site

4577
1
Conducerea Gărzii de Coastă a primit o serie de acuzații extrem de grave, în legătură cu organizarea concursului pentru încadrarea de polițiști de frontieră din sursă externă. 


Toți candidații care nu au îndeplinit condițiile de participare la examen s-au trezit cu datele personale făcute publice chiar de către Garda de Coastă, fiecare candidat având în dreptul său și CNP-ul afișat. Greșeala a fost remediată după câteva zile, iar tabelul a fost înlocuit de pe site-ul Gărzii de Coastă. 


Aceasta nu este singura acuzație gravă. O altă greșeală, voită sau nu, are legătură cu un candidat care a dispărut din listă atunci când tabelele au fost înlocuite, astfel că el a putut să se prezinte la examen, deși nu îndeplinea condițiile legale.


"Tabelul «A» a fost postat pe internet, pe site-ul Gărzii de Coastă, conținând Codul Numeric Personal al celor cuprinși în tabel. Tabelul «B» a înlocuit la scurt timp tabelul «A» prin eliminarea rubricii care conținea Codul Numeric Personal. În această perioadă, tabelul «A» publicat de către personalul responsabil al Gărzii de Coastă a putut fi accesat și descărcat de persoanele care au accesat site-ul Gărzii de Coastă, situație care încalcă prevederile Legii nr. 677 din 21 noiembrie 2001 pentru pro-tecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date", a precizat Sin-dicatul Agenților Poliției de Frontieră Garda de Coastă în cadrul unui comunicat.


Un candidat respins a putut susține examenul
De asemenea, din studiul celor două tabele, "A" și "B", în afara diferenței de rubricație (CNP), apare și o nouă diferență, cu privire la numărul candidaților respinși înscriși pe listă. "În lista inițială retrasă de pe site-ul Gărzii de Coastă sunt respinși 28 de candidați, iar în lista publicată ulterior apar 27 de candidați respinși, ceea ce înseamnă că unul dintre candidați, respinși inițial, a fost admis ulterior pentru participarea la testarea scrisă din 19 noiembrie 2016. Rugăm să ne comunicați care este realitatea în referire la cele două liste publicate de personalul responsabil al Gărzii de Coastă și ce măsuri ați dispus ca urmare a acestei situații", a mai precizat Sindicatul Agenților Poliției de Frontieră Garda de Coastă. Deocamdată, conducerea Gărzii de Coastă nu a oferit lămuriri în ceea ce privește greșelile sesizate și nu a luat nicio măsură împotriva personalului responsabil de încălcarea prevederilor legale.




Comentează știrea

andrei
24 noiembrie 2016
la fel la ipj

si ipj a publicat lista candidatilor cu cnp-urile lor; nu mi se pare ok sa publici cnp-urile. ex: https://ct.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs/rezultatele-evaluarii-psihologice-la-concursurile-organizate-de-inspectoratul-de-politie-judetean-constanta-si-sectia-regionala-de-politie-transporturi-constanta

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8487 secunde