Frații BECALI și BORCEA "se mută" LA POARTA ALBĂ / De ce au preferat să se predea la CONSTANȚA

1260
7

Articole de la același autor

Cristian Borcea și frații Becali "se mută" la Poarta Albă  După opt ani de judecată, magistrații Curții de Apel București au anunțat, ieri, deciziile finale în "Dosarul Transferurilor". Astfel, greii fotbalului românesc au fost condamnați la închisoare cu executare. 


George Copos a fost condamnat la trei ani și opt luni de închisoare cu executare. Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare. Fostul acționar al clubului de fotbal Dinamo, Cristi Borcea, a fost condamnat, ca și fostul impresar, Ioan Becali, la șase ani și patru luni de închisoare cu executare, în timp ce fratele său, Victor Becali, a luat patru ani și opt luni de închisoare cu executare. Jean Pădureanu a primit trei ani și patru luni de închisoare cu executare, de aceeași pedeapsă "beneficiind" și Gigi Nețoiu, în timp ce Gică Popescu a fost condamnat la trei ani și o lună de închisoare cu executare. De menționat este faptul că Ioan Becali, George Copos și Jean Pădureanu vor beneficia de o reducere a pedepsei, deoarece au depășit vârsta de 60 de ani. 


Tertip? 
Un alt aspect important este faptul că frații Ioan și Victor Becali și-au făcut, recent, mutație în județul Constanța, pe raza Secției 2. Cei doi ar fi recurs la acest gest tocmai pentru ca, în cazul unei condamnări, să fie încarcerați la Penitenciarul Poarta Albă, alături de Gigi Becali și pentru a primi același tratament ca și latifundiarul din Pipera. Pe cei doi l-au urmat și Cristi Borcea, care și-a făcut mutație pe raza Secției 1 Constanța. Condamnați la închisoare, cei trei și-au făcut apariția, în mod secret, aseară, în jurul orei 18, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Aceștia nu au dorit publicitate, astfel că au intrat la Poliție prin partea din spate, evitând privirile curioșilor. Cei trei urmează a fi verificați medical, iar dacă documentele sunt în regulă, vor fi transferați la Penitenciarul Poarta Albă. În caz contrar, urmează a fi "găzduiți" la sediul IPJ până la finalizarea actelor. 


Opt ani de judecată 
Reamintim că ancheta DNA în "Dosarul Transferurilor" a început în 2006 și a durat doi ani, când cei opt oameni din fotbal au fost trimiși în judecată pentru înșelăciune, evaziune fiscală, spălare de bani și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni. Cei opt sunt acuzați că ar fi transferat 12 jucători de fotbal către cluburi din străinătate, între 1999 și 2005 și ar fi încasat la negru o parte din comision. În felul aces-ta, ar fi prejudiciat statul cu aproape 1,5 milioane de dolari și ar fi păgubit cu alte zece milioane de dolari cluburile de fotbal Dinamo, Rapid, Oțelul Galați și Gloria Bistrița. După aproape patru ani de proces, ei au fost achitați, dar procurorii au făcut recurs, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel. Procesul a ajuns apoi la curtea supremă, care a retrimis dosarul la Curtea de Apel București. 


Comentează știrea

noni
5 martie 2014
si in bagaje ?

Ce au luat in bagaje, niste oameni invatati cu luxul absolut ? Hainele de firma, supertelefoanele, trabucurile, mancarurile delicate, vor fi inlocuite cu hainele de penitenciar, restrictii de tot felul, baie si wc-uri la comun, sau sunt si celule VIP ?

st3fun
5 martie 2014
achitati cum 4 ani

cine i-a achitat acum 4 ani ar trebui sa stea acum langa ei in inchisoare.

sf. dracu
5 martie 2014
alooo, DNA-ule !!!

cine le-a facut mutatia ar merita bagat la parnaie odata cu ei. da' cum plm se face mutatia asta, cand-cum vrei, in cateva ore? au intrat pe usa din spate? politia e aprozar, sau cum?? ii dureau piciorusele sa stea la coada, sau sunt vedete? au dat cumva SHPAGA??? cine a luat-o?

viorel
5 martie 2014
Valu Lui Traian Puscarie

hai sa fim seriosi astia si-au asigurat cu primarul din valu deja de 1 luna de zile stiu ce se va intampla si Mitroi i-a primit cu bratele deschise le va asigura buna sedere la puscaria din valu , Mafia la maife trage

stelistu
5 martie 2014
e ciudat

Mitica si Sandu scapa, desi ei smintaneau toate afacerile, dar adversarii lor cad. Ba si omul lor, Piturca e condamnat cu suspendare, dar Gica Popesscu ia mai mult decat cere procurorul de instanta (cine a mai patit asa ceva, mai ales ca instanta nu a descoperit fapte noi de ce era in rechizitoriu...?). Iar MM Stoica... este condamnat cu puscarie, desi fapta lui nu mai exista in noul C.P. Un deja-vu? Parca si Gigi Becali a fost condamnat pentru o fapta care nu exista in C.P. si nici in asta nou nu e. (Valiza.) In acelasi timp, Voiculescu, care pierduse fondul si recursul, are drept la apel, care in noul C.p. p. nu mai exista... Ei? S-a corectat ceva in justitia noastra? Oricum, cei de la Mititica stiu cine i-a turnat! Poate ca vom asista la noi dosare deschise de acum inainte...

styx
5 martie 2014
bai da bine e la poarta alba!!!

Cam (put) ciudate mutarile astea, adica nu se sesizeaza nimeni de ce pana masii vor smecherii la Constanta!?!

Procuror In pensie KORTEL
5 martie 2014
Condamnati nu este bine

DACA NU LI SE CONFISCA AVERILE

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4466 secunde