Doliu în lumea sportului

Fost campion la box din Constanța, ucis într-un club din Tenerife

1874
2
Fost campion la box din Constanța, ucis într-un club din Tenerife - fondcampionnational-1406828098.jpg

Articole de la același autor

Un fost multiplu campion național la box și-a găsit sfârșitul, zilele trecute, într-un club din Tenerife. Robert Dănceanu avea 39 de ani și era din Mangalia.

Robert Dănceanu și-a început cariera în box încă de când era pe băncile școlii. A ajuns multiplu campion național și a fost bo-dyguardul mai multor personalități din România, cum ar fi fostul premier Petre Roman sau fostul tenisman Ilie Năstase.

În urmă cu câțiva ani, a plecat în Spania, mai exact în Tenerife, unde se pare că ar fi intrat în lumea interlopă ca și bodyguard. Cunoscuții fostului campion de 39 de ani au numai cuvinte de laudă la adresa acestuia. Mai mult, acest lucru este confirmat și de constănțeni.

Polițiștii constănțeni afirmă faptul că bărbatul nu avea cazier și nu făcea probleme în Mangalia. Oamenii legii spun că a mai fost implicat în scandaluri cu ani în urmă, în stațiunea Mamaia, dar în Mangalia era un om liniștit și nu a cauzat vreodată incidente.

Pe de altă parte, antrenorii de box din Constanța sunt nemulțumiți de faptul că numele acestuia se asociază cu boxul constănțean și național. Aceștia afirmă faptul că bărbatul intrase în lumea interlopă și nu mai era sportiv de mult timp, ci bodyguard.

A vrut să facă un bine

Robert Dănceanu se afla, într-una din nopțile trecute, într-un club. La un moment dat, fratele acestuia a intrat într-un conflict cu un fost campion mondial la box, spaniolul Moises Ruibal. Pentru că a vrut să aplaneze scandalul, constănțeanul s-a băgat între cei doi, moment în care a fost lovit cu ceea ce se numește un "pumn american". Spaniolul l-a lovit în plină figură cu pumnul pe care avea mai multe inele metalice, astfel că Dănceanu a fost făcut K.O. Imediat, la fața locului au ajuns cadrele medicale care au încercat să-i acorde primul ajutor. A fost transportat la spital, însă, după câteva ore, din cauza rănilor prea grave, fostul campion constănțean a decedat.

Spaniolul a fost reținut de autoritățile din Tenerife.

"Tot ce trebuie făcut, facem"

Trupul neînsuflețit al fostului sportiv va fi adus la Mangalia, în următoarele zile. Se pare că la înmormântare vor fi prezenți zeci de sportivi din toată țara care îl cunoșteau pe Dănceanu. Pe rețelele de socializare, zeci de mesaje de condoleanțe au apărut pe pagina fostului campion.

"La categoria + 91, super grei, la Brăila a fost vicecampion. În Grecia a luat locul trei la juniori. A fost campion european de juniori. A luat locul trei, Centura de Aur la București. A boxat pentru clubul Freedom Star Constanța. Fratele meu a primit mii de pumni în cei zece ani de antrenament, concurs. Moises Ruibal, care face legea în Tenerife, avea pumn american, singura lovitură fiind și ultima. Moises Ruibal, nu ai respectat lupta și eu nu am de gând să respect nimic. Tot ce trebuie făcut, facem", este mesajul pe care l-a postat Ancuța Cârcu. Dănceanu i-a fost bodyguard, iar ulterior colaborarea s-a transformat într-o prietenie. 

Comentează știrea

unul
1 august 2014
Derbedeul spaniol avea antecedente

Sunt convins ca lovitura a fost aplicata pe n.v., adica o lovitura de coorvă. Altfel, daca ar fi fost o lupta reala intre ei , romanul s-ar fi aparat si nu cred ca ar fi fost posibil sa primeasca o astfel de lovitura. In plus, consider acele "inele americane" sau "boxul" (care se pune pe mină) cele mai josnice si mai meschine arme.

costy
1 august 2014
c

CONDOLEANTE FAMILIILOR, CONDOLEANTE FAMILIEI DACA AVETI NEVOIE DE UN SPRIJIN FINANCIAR PT INMORMANTARE CONTACTATI-MA LA NR. 0765773189

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5846 secunde