Forțele Navale Române, prezente în SUA

289
Forțele Navale Române, prezente în SUA - fregata1349885733-1411652329.jpg

Articole de la același autor

Șeful Statului Major al Forțelor Navale a participat la Reuniunea Comandanților Marinelor Militare din NATO, în cadrul Simpozionului Seapower 2014, care a avut loc la Newport, Rhode Island, SUA. 


Tema principală a celei de-a XXI-a ediții a simpozionului a fost Soluții globale la provocările maritime comune, fiind discutate o serie de subiecte de interes comun, precum contribuții la operații de securitate maritimă: noi instrumente legale și îmbunătățirea capacității de avertizare maritimă precum și direcțiile viitoare de urmat în acest domeniu; experiențe recente în participarea la operații și influența acestora asupra viitoarelor tipuri de nave; sistemul privind schimbul de informații maritime în perspectiva îmbunătățirii imaginii maritime recunoscute la nivel global; implicațiile forțelor navale asupra schimbării climatului actual și îmbunătățirea operațiilor Alianței. 


Simpozionul este organizat bianual de către Colegiul Naval de Război al SUA, începând din anul 1969. La eveniment participă comandanții marinelor militare sau ai structurilor de securitate maritimă din întreaga lume. Anul acesta, în premieră, a participat la simpozion un lider naval militar din China, care a prezentat viziunea marinei militare din țara sa referitoare la securitatea maritimă și construirea unui climat de pace în regiunea Oceanului Pacific pentru o dezvoltare durabilă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7788 secunde