Fonduri europene, jucate la păcănele de un tânăr care voia să fie fermier

387
Fonduri europene, jucate la păcănele de un tânăr care voia să fie fermier - pacanele-1484222236.jpg

Articole recomandate

Un tânăr din Iași a obținut o finanțare europeană, însă a folosit cea mai mare parte a banilor de la Uniunea Europeană la jocurile de noroc. Cu diferența, și-a plătit un credit vechi și a mai construit un grajd.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus tri­miterea în judecată a unui bărbat din Iași care a cheltuit într-un mod inedit o parte din banii europeni pe care i-a primit. Andrei Anti es­te acuzat de comiterea infracțiunii de "schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene".

Procurorii au menționat că Andrei Anti, în calitate de repre­zentant al unei întreprinderi individuale din județul Iași, ar fi schimbat destinația sumei de 107.304 lei (echivalentul sumei de 24.000 euro) virată de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, cu titlu de avans, conform unui contract de finanțare semnat în cadrul programului "Instalarea tinerilor fermieri".

"Suma respectivă nu a fost cheltuită pentru rea­lizarea acțiunilor prevăzute în planul de afaceri al întreprin­derii individuale pe care o reprezenta, ci a fost folositã în interes personal de inculpatul Anti Andrei, care a restituit un împrumut în cuantum de aproximativ 8.000 euro, a cheltuit o parte a sumei de 107.304 lei la jocuri electronice și a efectuat lucrări de construire la o anexã a fermei (grajd), lucrări neprevă­zute în planul de afaceri", au precizat procurorii DNA Iași conform Ziarul de Iași.

Aceștia au mai arătat că au dispus instituirea sechestrului asiguratoriu asupra mai multor bunuri ce îi aparțin lui Andrei Anti, pentru a putea fi recuperat astfel prejudi­ciul de 107.000 de lei. Dosarul ur­mează a fi soluționat la Tribunalul Iași.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Septembrie 2016
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Pagina a fost generata in 1.3547 secunde