Foială maximă la șefia ISU "Dobrogea". Concursurile sunt blocate!

2618
Foială maximă la șefia ISU
Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" a rămas, din nou, fără inspector șef.

Lt. colonelului Daniel Petrov i-a expirat, pe data de 13 iulie, împuternicirea prelungită, 12 luni fiind perioada maximă permisă de lege prin care poate asigura interimatul. Situația din prezent se confundă cu banalul, întrucât, în ultimii ani, conducerea inspectoratului a fost asigurată exclusiv prin interimate, doar o singură persoană reușind, din anul 2009 și până în prezent, să promoveze concursul pentru ocuparea funcției de inspector șef al ISU "Dobrogea".

Adjunctul inspectorului șef al ISU "Dobrogea", căpitan Mihai Georgescu, va asigura interimatul până când va fi numit un nou împuternicit.

Lt. col. Petrov a fost împuternicit după ce a participat la concursul de ocupare a funcției de inspector șef, în luna mai a anului 2015, însă nu a reușit să-l promoveze. În ultimii ani, singurul care a promovat concursul pentru postul de inspector șef a fost colonelul Viorel Jianu, în anul 2012. Acesta a fost demis în urma tragediei aviatice de pe lacul Siutghiol și a fost înlocuit de colonelul Gheorghe Constantin, în anul 2015.

În acest moment, nu se pot orga-niza concursuri, pentru că ordinul de ministru 665, în baza căruia se organizează concursul, se află în curs de modificare. Astfel, nici la nivel național nu se pot scoate la concurs posturile de inspectori șefi. Potrivit Legii 80, posturile de conducere se ocupă prin concurs.

"Am scos postul la concurs, dar problema a fost că nu am avut candidați care să promoveze concursul. Acum, posturile sunt blocate, iar această problemă tehnică vizează toată țara, nu doar Constanța. Intenția noastră este să scoatem aceste posturi la concurs, după apariția ordinului, cam în trei săptămâni, maxim o lună", au declarat, pentru "Cuget Liber", surse din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

v v v

În ceea ce privește lipsa unei omogenități în conducerea ISU "Dobrogea", ea poate fi explicată prin schimbarea repetată a inspectorilor șefi. Spre exemplu, în anul 2009, colonelul Viorel Costache a fost înlocuit, în luna iulie, de împuternicitul Constantin Oprea, colonelul care a stat la conducerea inspectoratului până în anul 2011. Apoi, acesta a fost succedat de colonelul Ioan Sârb, care a stat la șefia ISU "Dobrogea", din luna decembrie a anului 2011, până în anul 2012, când concursul a fost promovat de Viorel Jianu.

Ulterior, în 2015, la nivelul Inspectoratului General au fost făcute toate formele pentru organizarea concursului, în două rânduri, pe care însă nu l-a promovat nimeni. Colonelul Gheorghe Constantin și colonelul Irinel Precup, de la ISU București-Ilfov, nu au reușit să obțină postul de inspector șef. Cei doi au mai avut încă o șansă de a promova concursul, alături de lt. col. Daniel Petrov, însă nici de această dată, niciunul dintre candidați nu a reușit să obțină postul.

În aceste condiții, Petrov a asigurat interimatul timp de 12 luni la șefia ISU "Dobrogea". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3939 secunde