Evaziune fiscală de peste 2,2 milioane euro, la Mangalia

637
4
Evaziune fiscală de peste 2,2 milioane euro, la Mangalia - evaziunefiscala-1411583556.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, împreună cu ofițerii din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și Jandarmeria au finalizat cercetările într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, în care sunt implicate nu mai puțin de 32 de persoane, fizice și juridice, care sunt acuzate că au prejudiciat statul cu peste 2,2 milioane euro. 


Oamenii legii spun că mulți cetățeni români și coreeni au înființat firme "fantomă" prin care subcontractau lucrări de construcții nave și, ulterior, prin emiterea unor documente fictive, au prejudiciat bugetul statului cu peste 9,5 milioane lei, prin eludarea legislației fiscale. 


Concret, anchetatorii spun că cetățenii coreeni Kim Donggyu și  Kim Jong Kan dețin, prin interpuși, mai multe societăți de tip "fantomă", care își au sediul în incinta șantierului Daewoo Mangalia Heavy Industry SA (unitatea comercială cu 49% acțiuni aparținând statului român și 51% aparținând investitorului coreean), implicate în fapte de evaziune fiscală, cu urmări negative în disciplina fiscală și gradul de colectare de taxe către bugetul consolidat al statului. De fapt, oamenii legii spun că Kim Donggyu a venit în România, unde a înființat două firme, în care avea calitatea de asociat și administrator. Aceste două firme au fost folosite drept "piatră de temelie" a întregii activități evazioniste. Ulterior, în "cărți" au ajuns și Kin Joan Kan și Kim Su Rye, care au procedat în același mod ca și conaționalul lor. Aceștia și-au extins "afacerea" prin înființarea, în același scop, de noi societăți. 


Societățile, după ce acumulau datorii fiscale majore, erau cesionate fictiv către terțe persoane, devenind firme de tip "fantomă", toate acestea având ca scop sustragerea de la verificările fiscale și plata obligațiilor către bugetul de stat. 


La momentul înființării societăților, structura de acționariat era compusă din cetățenii coreeni ca asociați unici și/sau împreună, însă, ca interfață în raporturile administrative, aceștia foloseau cetățeni români cu care aveau raporturi de încredere reciproce. 


Cazul a fost instrumentat de procurorul Teodor Niță, cu ajutorul ofițerilor IGPF și Jandarmeriei. Cercetările continuă în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și stabilirii întregii activități infracționale. Zece dintre persoanele implicate au fost reținute, urmând a fi prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. 


Comentează știrea

Uivar
25 septembrie 2014
Scarba de ei

Chiar ma mir ca cineva a avut curaj sa intre un picut in zoaiele din Daewoo Mangalia. Mizeria umana de acolo,atmosfera de insula cucerita si insclavizata,frica si stresul permanent induse de un lidership netrebnic,erau de nevazut dupa gardurile de lagar ale Daewoo. Toti banuiau ca se fac matrapazlacuri financiare,era evident dar nimeni nu avea probabil liber sa investigheze,cine stie unde duc firele,cine mai de ,,sus'' cunoaste treburili...Pacat de angajatii de acolo,oameni de isprava dar aproape demolati psihic din cauza stresului indus de conducerea nemernica.Ca statul nu si-a luat niste bani conteaza mai putin decat ca niste familii au fost chinuite in urma deciziilor sefimii de acolo sau ca oamenii muncesc cu frica zilei de maine,umiliti zilnic.

Athos
25 septembrie 2014
Lagarul Dmhi

Subscriu la cele de mai sus...oamenii sunt vanati, sanctionati, in timp ce managerii prospera...si bineinteles patronii subcontractori..am ajuns sclavi in propria tara...bine ca am plecat de acolo...

mitika mangalia
27 septembrie 2014
navalist

intradevar noi ne meritam soarta am ajuns SCLAVII la noi in tara un angajat al santierului naval abea poate sa si intretina familia cu salariu cistigat ?pe cind uun corean.filipinez au salari mai mari si numai zicem ca beneficieaza de cazare asigurat plus masa ear noi ca angajati navem nici un drept dece ca suntem romini,in orce tara european nu exsista asa ceva daca comentezi adoua zi te astepti la consec-cinte ori ne da afara pentru ca nu am fost capabili sa lucram doar noii si sa nu vindem toata tara cum sa vindut deja santieru e condus de CORIENI dece ni mai mira faptu ca saunt evaziuni

Relu
30 septembrie 2014
Cele mai sigure locuri de munca!

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6688 secunde