"Eruditul" Băhăian dă lecții de semantică judecătorilor

4147
Ieri, magistrații de la Curtea de Apel Constanța au respins recursurile declarate de Sergiu Băhăian și Adrian Grigoraș împotriva deciziei Tribunalului prin care le-au fost prelungite mandatele de arestare preventivă. Prin urmare, cei doi, alături de Valentin Șlepac, care nu a mai atacat decizia de arestare, vor rămâne, în continuare, după gratii.
Sergiu Băhăian a făcut din nou spectacol în sala de judecată. Deși a refuzat să dea vreo declarație, în ultimul cuvânt, individul și-a început speech-ul cu o exprimare care demonstrează că nu este un "orișicine".
"Absolut referitor la infracțiunea de instigare la omor, totul se bazează pe larghețea semantică a limbii române" - a spus Băhăian, determinându-i pe judecători să facă ochii mari la el și să-l privească cu mare atenție. "Toate discuțiile, orice cuvânt spus de mine au fost folosite în mod discrețional împotriva mea. (…) De la comunicatele DIICOT-ului, propria mea fiică, mama ori alte rude nu mă mai vizitează!" - s-a plâns, ieri, Băhăian, judecătorilor.
În ceea ce privește influența negativă și amenințările pe care le-ar fi proferat la adresa lui Șlepac și Grigoraș, prin care i-ar fi determinat să comită cele patru crime, Băhăian s-a arătat, din nou, revoltat. "Toți au fost ca niște păpușele? Poate sunt al doilea Gregorian Bivolaru! De parcă le-aș fi spălat eu creierele! Nu sunt un criminal! Nu am omorât pe nimeni! Să aibă mai multă credibilitate acest criminal (n.r. - și a arătat către Grigoraș) este frustrant pentru mine!" - a spus Băhăian judecătorilor.
De partea cealaltă, Adrian Grigoraș, plângând (de altfel, ca mai de fiecare dată când apare în fața judecătorilor), a spus: "Nu cred că un copil de 17 ani (n.r. - atât avea el când se presupune că a participat, alături de Șlepac, la comiterea celor patru crime), care nu are tată, se trezește într-o dimineață pentru a omorî patru oameni. Regret că nu m-am dus la Poliție din primul moment, dar îmi era teamă pentru familia mea" - a spus Grigoraș.
Avocatul lui Băhăian, Liviu Cristescu, a spus judecătorilor că la dosar nu există vreo probă directă din care să reiasă că Băhăian i-ar fi instigat pe cei doi la omor. "Sunt doar niște presupuneri, raționamente" - spune el -, care nu sunt susținute decât de declarațiile celor doi inculpați.
De partea cealaltă, procurorul Paul Ardeleanu a fost de părere că există presupunerea rezonabilă că cei trei au comis faptele și că la dosarul cauzei există suficiente dovezi din care să reiasă că Băhăian, Șlepac și Grigoraș, sunt vinovați de moartea a patru oameni. Mai mult, la dosarul cauzei urmează să ajungă rapoartele de expertiză medico-legală, medicii de la Serviciul Medico-Legal "Mina Minovici" netrimițând, până la acest moment, rezultatele.
În cele din urmă, judecătorii Curții de Apel au decis respingerea recursurilor ca nefondate.
Cei trei sunt acuzați de comiterea a patru crime, dar și a unor înșelăciuni cu prejudicii de sute de mii de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5879 secunde