Eroul Daniel Marius Fripis, condus pe ultimul drum

479
2
Eroul Daniel Marius Fripis, condus pe ultimul drum - untitled-1441103431.jpg
Începând cu ora 10.00, la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel a avut loc ceremonia religioasă în memoria pompierului care a murit la datorie, Daniel Marius Fripis. Sute de militari din Constanța, Brăila, Ialomița, Călărași și București au venit pentru a-l conduce pe ultimul drum. La ceremonie a participat și secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat. 
 

Astăzi, Marius Daniel Fripis a fost avansat post-mortem, la gradul de sublocotenent de către vicepremierului Gabriel Oprea. Totodată, i s-a acordat și Ordinul "Bărbăție și Credință" în grad de Cavaler de către președintele României Klaus Iohannis.

În semn de recunoștință, începând de astăzi, detașamentul Constanța Oraș va purta numele Detașamentul de Pompieri Daniel Marius Fripis. Placa comemorativă a fost dezvelită în timp ce cortegiul funerar a oprit la unitatea care i-a fost a doua casă.  



Comentează știrea

Cornel
1 septembrie 2015
da de ce erou ?

a murit pe front de gat cu rusnacii ? a murit aparand interesele tarii ? Aici vorbim de practici de instructie, antrenament si interventie de acum 50 de ani. Dublate de lipsa echipamentelor si de ceasul rau au condus la o tragedie. Da e o tragedie, dar asta nu-l face nicidecum erou. Cum moare cate unul in timpul serviciului, repede erou...eroul de la termopile, hai sa fim seriosi. Dumnezeu sa-l odihneasca, a avut vorba presedintelui - ghinion.

pantera roz
1 septembrie 2015
@ cornel

e cu atat mai eroic gestul lui cu cat imbecilitatea ta este mai mare!! faptul ca a ales sa-si faca meseria in conditiile pe care le afirmi si care nu-i sunt imputabile, in loc sa stea in fata calculatorului pentru a posta comentarii ca tine il face pe acest pompier erou si pe tine un imbecil!! de la termopile, daca vrei.

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 01 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Avocata Paula Iacob, în stare gravă!
Marţi, 01 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Alina Bica, reținută de DNA
Marţi, 01 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : A FOST REȚINUT PENTRU DARE DE MITĂ!
Marţi, 01 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Alina Bica, suspectă într-un nou dosar
Marţi, 01 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Turistă salvată de la înec
Pagina a fost generata in 1.2198 secunde