Erou la 6 ani! Și-a salvat frățiorii mai mici din flăcările care le-au mistuit casa în totalitate

598
Erou la 6 ani! Și-a salvat frățiorii mai mici din flăcările care le-au mistuit casa în totalitate - incendiucasaenationalro-1481010486.jpg

Articole recomandate

Momente cumplite trăite de trei frați din Vutcani, județul Vaslui, în timp ce se aflau singuri în casă. Flăcările au cuprins locuința în care se aflau, băiatul de șase, cel mai mare dintre frați, devenind erou după ce i-a salvat pe ceilalți doi copii din calea incendiului.

Cei trei copii, cu vârste cuprinse între trei luni și șase ani, care erau în grija bunicilor, părinții fiind plecați la muncă în străinătate dormeau în momentul în care flăcările au cuprins locuința. Bunicul lor era plecat la muncă, iar bunica, profitând de faptul că micuții dormeau a plecat la un magazin din sat.


Cel mai mare dintre copii, în vârstă de doar șase ani, nu s-a pierdut cu firea și și-a scăpat frățiorii de la moarte. Când a simțit miros de fum a luat bebelușul de trei luni în brațe și i-a strigat fratelui de un an să se târască după el, deși întreaga casă era cuprinsă de foc și învăluită în fum.

"La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta cu violență, dar într-o oră a fost lichidat. Din păcate, casa a fost distrusă în totalitate. Din primele cercetări, cauza probabilă a incendiului a fost un coș de fum defect. Pentru stingerea incendiului s-a intervenit cu o autospecială cu șase subofițeri", au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

La fața locului au fost prezenți și polițiștii care au sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, având în vedere că cei trei frați au fost lăsați singuri în casă, viața fiindu-le pusă în pericol.

"Din primele informații, copiii au fost lăsați în casă singuri, în timp ce dormeau, iar bunica a plecat la magazin. În casă aveau o sobă defectă, de la care a pornit incendiul. Nu este un caz de negljare, motiv pentru care nu se impune scoaterea copiilor din familie. Copilul de 6 ani a avut prezență de spirit și a reușit să scoată din casă frățiorii mai mici, iar apoi niște vecini au venit în ajutor. Cazul rămâne în monitorizarea autorităților locale din Vutcani", a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu, scrie libertatea.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Noiembrie 2016
Stire din Actual : Mall cuprins de flăcări. Patru morți
Pagina a fost generata in 2.2356 secunde