Elicopterele IAR 330 Puma Naval au fost modernizate

360
Elicopterele IAR 330 Puma Naval au fost modernizate - modernizare-1450377119.jpg

Articole de la același autor

Programul de dotare a Forțelor Navale a debutat în anul 2005, ca parte integrantă a programului de modernizare a fregatelor tip F 22. Elicopterele fac parte din Grupul de Elicoptere Tuzla și operează de la bordul fregatelor Regele Ferdinand, Regina Maria și Mărășești. 

Ieri, la Brașov, a avut loc ceremonia de încheiere a programului, unde a fost făcută și o demonstrație de zbor cu elicopterul IAR-330 Puma Naval.

"Prin încheierea acestui program, elicopterele Forțelor Navale Române sunt pregătite pentru lupta anti-submarin, lupta împotriva navelor de suprafață, efectuarea misiunilor de supraveghere maritimă, realizarea misiunilor de căutare și salvare pe mare și pe uscat, executarea misiunilor de transport logistic (transport cargo, transport trupe, evacuare medicală), executarea misiunilor de luptă împotriva pirateriei navale", se arată într-un comunicat remis de Forțele Navale.

"Demonstrația a fost admirabilă. Recepționarea ultimului elicopter naval reprezintă un exemplu de cooperare între MApN și industria de apărare. Elicopterul și-a dovedit eficiența în Operația Atalanta și în Marea Mediterană. Astăzi, apărarea contează decisiv în ecuația de securitate. România trebuie să-și permită armata de care are nevoie, iar Forțele Navale au acum o capabilitate care ne permite să fim compatibili cu NATO", a declarat Mihnea Motoc, ministrul Apărării naționale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Decembrie 2015
Stire din Actual : DECIZIE ISTORICĂ ÎN ARMATĂ
Pagina a fost generata in 0.4578 secunde