Elevii și polițiștii constănțeni și-au dat întâlnire, în acest week-end, într-un centru comercial

151
Ieri, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost alături de copiii, părinții și cadrele didactice, în cadrul pro-iectului educațional ,,Caravana isteților - știu, mă informez, deci sunt cel mai bun!", unde au derulat concursuri educative, totodată, oferindu-le minorilor participanți sfaturi și recomandări preventive referitoare la prevenirea delincvenței juvenile, a victimizării minorilor și a violenței în școli.


Activitatea s-a derulat într-un centru comercial din municipiul Constanța, unde au fost prezenți peste 1.000 de elevi, părinți și cadre didactice. Având în vedere faptul că siguranța copiilor reprezintă o prioritate a polițiștilor constănțeni, oamenii legii au recomandat minorilor să fie precauți în mediul on-line; când sunt singuri acasă să nu deschidă ușa persoanelor necunoscute; să nu părăsească locuința fără acordul părinților. 


De asemenea elevii au fost învățați ca la școală să nu reacționeze violent dacă intră într-o dispută cu un alt elev, iar dacă în jurul școlii se află persoane cu un comportament antisocial, să sesize imediat unul dintre profesori sau poliția. Totodată, elevii au fost sfătuiți ca în drumul spre școală să evite să vorbească cu necunoscuți și să evite zonele izolate sau locurile puțin circulate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0315 secunde