EI SUNT CEI CARE AU PIERDUT BĂTĂLIA CU CRIZA

1875
1
EI SUNT CEI CARE AU PIERDUT BĂTĂLIA CU CRIZA - constantaimagineansamblu-1349626055.jpg

Articole de la același autor

Au fost ani la rând în care românii făceau cozi la bănci ori alte societăți comerciale care acordau împrumuturi în mod facil pentru a lua credite sau a-și umple casele cu aparatură de "ultimă generație". Constănțenii nu au făcut excepție de la această "modă", motiv pentru care, în prezent, mulți dintre ei s-au văzut cu casele luate de bănci ori popriri pe conturi sau salarii. 

Chiar dacă în ultimii ani toată lumea a vorbit despre criza economică, a existat o categorie profesională care a prosperat. Este vorba de executorii judecătorești, pe mesele cărora au curs râuri de dosare privind executarea silită a cetățenilor ori firmelor care s-au aruncat la credite pe care, ulterior, nu le-au mai putut plăti.

Printre "victimele" crizei, se află însă și familii care, oricât de bune calcule financiare și-au făcut, au ajuns la sapă de lemn, pentru că salariile le-au fost tăiate ori, mai rău, au fost vizate de disponibilizări. Sunt constănțeni care nu și-au mai putut plăti ratele la case, ajungând astfel pe "lista neagră" a băncilor, care nu au stat pe gânduri și le-au scos bunurile la licitație.

Acestea sunt cazuri de-a dreptul disperate. Mai există însă și o altă categorie de oameni care, deși nu dispuneau nici în trecut de un venit sigur și consistent, au ales să-și pună casele la bătaie ori să se "arunce" în tăvălugul creditelor cu buletinul. Și aceștia au ajuns în situații disperate, dar, în mare măsură, din cauza propriilor inconștiențe.

Mii de dosare în lucru

Mii de dosare au ajuns, așadar, în ultimii ani, pe masa executorilor judecătorești din Constanța, o profesie care, pe timp de criză, așa cum spuneam, a prosperat.

Pe site-urile de specialitate, găsim o diversitate de bunuri pe care creditorii le pun la bătaie în speranța de a-și recupera măcar o parte din paguba suferită. Cum piețele au tot căzut în ultima vreme, iar puterea de cumpărare a românului de asemenea, anumite proprietăți ajung să fie licitate de mai multe ori, evident, de fiecare dată la prețuri mai mici decât valoarea lor reală, stabilită de experți. Așa că cine dispune de bani în prezent se poate considera un adevărat norocos, pentru că poate pune mâna pe proprietăți la care altădată nici nu ar fi visat.

Apartament vândut la 75% din valoare

Printre ultimele proprietăți pe care le găsim scoase la vânzare prin intermediul executorilor judecătorești de la Constanța, se află și un imobil situat pe strada Pandurului, nr. 21, bl. 37. Este vorba de un apartament cu două camere și dependințe, cu suprafață construită de 66 mp, situat într-un bloc de locuințe cu regim de înălțime P+4+M, având tâmplărie din PVC și geam termopan, iar ușa de acces este metalică.

Prețul de pornire la licitația anunțată prin intermediul unuia dintre executorii judecătorești de la Constanța este de 131.436,30 de lei, sumă care reprezintă 75% din valoarea imobilului, conform raportului de expertiză imobiliară.

În documentația prezentată în dosarul de executare se precizează că imobilul respectiv este grevat de ipotecă în favoarea Bank Leumi Romania SA Sucursala Constanța, pentru suma de 70.000 de euro și celelalte obligații de plată aferente creditului, de interdicția de înstrăinare, grevare, închiriere, dezmembrare, alipire, construire, restructurare, demolare și amenajare în favoarea Bank Leumi Romania SA.

Licitația va avea loc la data de 31 octombrie, începând cu ora 15.

Oferte diverse

La data de 26 octombrie, începând cu ora 11, va avea loc licitația privind un imobil situat în Constanța, pe aleea Egretei nr. 7 bloc Tomistex. Este vorba de o garsonieră confort 3, cu suprafață utilă de 20 mp, având tâmplărie exterioară din PVC și geam termopan, situat în zona CET. Prețul de pornire al licitației este de 51.110,76 de lei, sumă ce reprezintă valoarea imobilului conform raportului de expertiză imobiliară, se precizează în documentația prezentată în dosarul de executare.

Din câte se pare, garsoniera a ajuns să fie vândută în urma unui proces de divorț ori disputelor dintre doi soți.

O altă proprietate, dar de această dată de lux, situată în cartierul Kamsas, urmează să fie vândută, la data de 22 octombrie, la prețul de 327.640 de lei.

Comentează știrea

admirator
8 octombrie 2012
cam tarziu

avem si noi falitii nostri... Criza a demarat de ani buni. Abia acum s-a ajuns la executari silite? Nu imi pare rau pentru ei. Nu toti romanii au beneficiat de credite. Chiar cu buletinul. Trebuia sa fii special ca sa ai parte de el. Acum, criza i-a ajuns si pe speciali. Asta inseamna ca exista -totusi- o egalitate pe undeva. Si vanzarea fortata si preturile de vanzare sunt regizate de organizatori si creditori... Nu toti sun executati si nu la toti e pret de mizerie... Oricum, cei care au luat banii pentru afaceri au putut sa-si dezvolte altceva. Pot ceda girul fara probleme. cei care au luat credite pentru consum..... Sa se mai abtina pe viitor. Si sa fie exemplu si pentru altii.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Iulie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Pagina a fost generata in 0.8496 secunde