Eforie - un brand balnear promovat și cu fonduri europene

335
2
Eforie - un brand balnear promovat și cu fonduri europene - brailoiu-1378658977.jpg
Trecând peste titlul foarte pompos al proiectului pe care orașul Eforie tocmai l-a finalizat - "Promovarea activităților de marketing și a produselor specifice destinației turistice Eforie", implementarea acestuia a ajutat foarte mult autoritățile în promovarea acestei destinații, atât anul trecut, cât și anul acesta. 

Valoarea totală a proiectului, ce urmează a fi implementat până în anul 2015, este de 776.488,29 lei, la care se adaugă TVA, iar contribuția beneficiarului este de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile.

După cum declara primarul Ovidiu Brăiloiu, cele mai importante evenimente organizate în cadrul acestui proiect au fost "Euforia Eforiei", din august 2012, și "Balneo-turism la Eforie", în luna mai 2013, participarea unor specialiști din domeniu, prezenți la primul congres de profil. Alte 18 sub-evenimente au adus în centrul atenției această destinație, cum ar fi: celebrarea a 112 ani de la atestarea documentară a orașului Eforie, concerte de muzică, pop-rock și folclor, concursuri pe plajă, Regatta Mării Negre, tabăra națională de fotografie, concurs internațional de șah, Antica - târgul colecționarilor de antichități ș.a. 

"În momentul în care am demarat acest proiect, ne-am propus să promovăm la Eforie turismul balnear, care este specific localității noastre. Avem aproape 100 de ani de când se face turism balnear la Eforie și ne-am gândit că prin obținerea statutului de stațiune balneo-climatică de interes național poate vom reuși să obținem și anumite facilități de la Guvern. Este o resursă pe care localitatea noastră o deține și ar fi păcat să n-o promovăm, iar Eforie a devenit un brand care este binecunoscut atât turiștilor români, cât și din afara țării".

Prin intermediul acestui proiect, Eforie a participat la patru târguri naționale de turism, respectiv la Mamaia, Slănic Moldova și două la București, pe lângă numeroasele produse adiacente rezultate.

Principala preocupare a edililor este extinderea sezonului de la două luni la șase luni, prin introducerea cât mai agresivă a componentei balneare, ca urmare a funcționării bazelor de tratament pe parcursul anului. "Toate cele trei sanatorii - două private și unul de stat - concură la detașarea netă a turismului balnear din sudul litoralului, acesta fiind viitorul de bază al Eforiei", declara primarul Brăiloiu. 

Până la finalul acestui proiect, activitățile deja demarate vor continua cu speranța că cele două destinații - Eforie Nord și Eforie Sud - la final vor cunoaște o creștere a interesului în mod exponențial. 

"Rezultatele din primii doi ani ne încurajează că acest lucru se va întâmpla dacă în continuare activitatea Autorității Naționale din Turism va avea în vedere și promovarea turismului balnear. Mai așteptăm ca și cei care dețin plajele să ni se alăture cu oferta, dar și cu lucrările de reparații la diguri, de extindere a plajelor, care cad în sarcina exclusivă a celor de la Apele Române. Sperăm ca și Eforie să intre printre prioritățile lor de a reface domeniul pe care îl administrează. Pentru că, din păcate, acolo mai sunt probleme și nouă ne cauzează ca administrație, pentru că lumea nu înțelege cum plajele nu sunt administrate de primării, ci aparțin unei entități care gestionează la comun", a ținut să puncteze edilul Eforiei. 

Comentează știrea

pacienti sotrm
9 septembrie 2013
sotrm

Domnule primar,faceti ceva si pentru reluarea activitatii la spitalul de ortopedie din Eforie Sud -este tot un "brand" si inca unul cu traditie si profesionalism!

Borat
9 septembrie 2013
Hmmmm?!

Ba dar de ce nu vorbesti de mizeria din centrul orasului Eforie Nord o adevarata tiganie a turismului romanesc din anul 2013, de ce nu spui de drumurile de pamant pe care nu sunteti sa puneti macar piatra ati tras apa si canalizare si ati lasat dezastru in spate nu te gandesti ca vine iarna dar ca sa gandesti trebuie sa ai cu ce!!??

Articole pe aceeași temă

Luni, 08 Iulie 2013
Stire din Diverse : Târg de Turism la Eforie
Pagina a fost generata in 0.4015 secunde