Șefii Marinei Române și Bulgare, în discuții despre dezvoltarea cooperării militare

371
Șefii Marinei Române și Bulgare, în discuții despre dezvoltarea cooperării militare - sefii-1495558672.jpg
Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul dr. Alexandru Mîrșu, primește, astăzi, vizita oficială a comandatului Marinei Bulgariei, contraamiralul Mitko Petev. 


Subiectele care vor fi dezbătute în cadrul vizitei de lucru vizează aspecte referitoare la misiunile și activitățile comune ale celor două marine militare, în contextul creșterii cooperării, încrederii și stabilității în zona Mării Negre. Un alt punct important al dialogului va fi constituit de discuțiile ce fac referire la contribuția Forțelor Navale din cele două state la activitățile organizate de NATO și la inițiativele regionale. 


Cele două delegații își propun să identifice noi posibilități de colaborare în domeniul învățământului militar de marină, care vor permite participarea la activități comune de pregătire, dar și la întărirea relațiilor bilaterale de la nivelul academiilor navale din România și Bulgaria, prin continuarea schimburilor de studenți și profesori, un exemplu fiind participarea studenților bulgari la marșul de instrucție al Navei Școală "Mircea". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4215 secunde