Echipajul de pe Bricul "Mircea", premiat la Regata Mării Negre

430
Echipajul de pe Bricul

Articole de la același autor

Regata Mării Negre se încheie, astăzi, la Constanța, dar nu înainte de a mai oferi un spectacol deosebit. Navele vor ridica ancora încă de dimineață, în jurul orei 10,00, și vor pleca din port, astfel încât, după ora 15,00, vor fi admirate, cu toate pânzele ridicate, de-a lungul coastei Constanței și în stațiunea Mamaia. 


În cursul zilei de duminică, după parada echipajelor, în parcul de la Primărie a avut loc festivitatea de premiere. În clasamentul general, pe locul întâi s-a clasat velierul Akela, din Rusia. Pe locul al doilea este Sea Adventure, iar pe locul al treilea, Nadejda, din Rusia. În continuare, s-au clasat Mir (Rusia), Royal Helena (Bulgaria), Johanna Lucretia (Marea Britanie), Adornate (România), Bodrum (Turcia), Kaliakra (Bulgaria), Mircea (România) și Sedov (Rusia). Velierul Atyla (Bulgaria) a abandonat competiția, iar Running on Waves (Malta) a fost navă de însoțire. 


La clasa A, Nadejda a fost pe locul întâi, Mir pe locul al doilea, Royal Helena pe locul al treilea, Kaliakra pe locul al patrulea, Mircea pe locul al cincilea și Sedov pe locul al șaselea. 


La clasa B, câștigătoare a fost declarată Johanna Lucretia, urmată de Adornate și Bodrum. Iar Akela și Sea Adventure au fost premiate la clasa C. 


În ce privește competițiile pe echipaje, Mircea a câștigat premiul întâi la tras la parâmă, ștafetă și locul al doilea în clasamentul general. Echipajul de pe Adornate, cel de-al doilea velier românesc, s-a evidențiat la proba de tras la rame, acolo unde a câștigat premiul al doilea, iar la ridicarea ancorei, cei mai buni au fost marinarii de pe Bodrum. 


În clasamentul general, pe locul întâi s-a situat echipajul de pe Nadeja, pe locul al doilea echipajul de pe nava-școală Mircea, iar pe locul al treilea - Sedov. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4778 secunde