Pompierii ne sfătuiesc cum să evităm tragediile

"E mult mai ușor să previi un incendiu decât să-l stingi!"

192

Articole de la același autor

Suprasolicitarea apa-ratelor de încălzire poate provoca incendii care duc la adevărate tragedii. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea", în această perioadă, majoritatea in-cendiilor sunt provocate de sistemele de încălzire exploatate necorespunzător sau nesupravegheate. 


Pentru a evita evenimentele neplăcute, pompierii le recomandă tuturor celor care folosesc sobe sau aparate electrice de încălzire să fie prudenți și să își ia măsurile necesare pentru a nu se număra printre victime. 


Militarii îi sfătuiesc pe cetățeni să curețe corespunzător și să verifice aparate înainte de a le pune în funcțiune. 


"Amplasați în fața ușițelor sobelor o tăviță metalică pentru a vă feri de căderea accidentală, direct pe podea, a jarului; nu lăsați sobele în funcțiune fără supraveghere; nu utilizați instalațiile și aparatele electrice cu defecțiuni sau improvizații; nu suprasolicitați instalațiile electrice, prin amplasarea mai multor consumatori pe aceeași rețea; lucrările de întreținere și reparații la instalațiile electrice se execută numai de personal autorizat; nu lăsați copiii nesupravegheați pe timpul funcționării sistemelor de încălzire (sobe ori aparatele de încăl-zire electrice)", a declarat plt. major Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU "Dobrogea".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 05 Ianuarie 2016
Stire din Eveniment : Explozie la Mihail Kogălniceanu
Vineri, 01 Ianuarie 2016
Stire din Eveniment : INCENDIU ÎN CONSTANȚA. TREI VICTIME
Marţi, 05 Ianuarie 2016
Stire din Eveniment : Incendiu violent la o casă de copii!
Pagina a fost generata in 1.7245 secunde